15.000 schade bij inbraak Spar Aetsveld

WEESP Bij de Spar in Aetsveld is tussen kerst en oud en nieuw opnieuw ingebroken. De daders gingen er zonder buiten vandoor, maar lieten de Spar met een schadepost van 15.000 euro achter.

Twee knapen sloegen in de nacht van woensdag op donderdag rond 3.35 uur de glazen toegangsdeuren stuk en stortten zich binnen op de afgesloten sigarettenkast. Een buurtbewoner zag het gebeuren en belde meteen de politie. Toen de daders doorhadden dat de politie onderweg was, sloegen ze op de vlucht in de richting van de Wiefferingdreef. De politie zette een helikopter in, maar kon de daders niet meer achterhalen. Een van hen is klein van postuur en droeg een blauwe trui met oranje strepen. De ander droeg een donkere joggingbroek en een zwarte jas. De politie hoopt dat getuigen nog met informatie komen (telefoon 0900-8844).

Dezelfde daders

De twee daders waren volgens Jeffrey Veldt van de Spar dezelfde als de eerdere inbraak dit jaar. "Dat staat volgens ons wel vast, want ze droegen ook precies dezelfde kleding. Waarom ze ons toch steeds moeten hebben is me echt niet duidelijk. De beelden kwamen eerder dit jaar al in Opsporing Verzocht. Dus ze hebben wel lef", vertelt de Weesper.


Brandweer bevrijdt uil

WEESP - Een opvallende klus voor de brandweer op Tweede Kerstdag: aan de Wolleweversbuurt moest een uil gered worden.

Het beest zat met z'n pootje bekneld in een boom en kon geen kant meer op.

De brandweer heeft het pootje losgekregen, waarna de uil weer kon staan en vliegen waar hij wilde.