Henny wint etentje met Kerstpuzzel

WEESP Henny Moseman uit Aetsveld mag lekker gaan eten bij eetcafé The Walrus aan de Hoogstraat. Zij heeft deze prijs gewonnen met haar deelname aan de WeesperNieuws Kerstpuzzel 2017.

Maar liefst 215 mensen stuurden de juiste oplossing van de woordzoeker in. Die oplossing luidde: 'Als het leven je laat struikelen, maak er dan een salto van'. Henny kwam door loting als winnaar uit de bus. De prijs - een diner voor twee inclusief twee consumpties - is beschikbaar gesteld door Minevitus Veltman, die eind september in het pand van de Natte Krant (eet)café The Walrus opende. Gefeliciteerd Henny!


Weesp wil WMO-taxi voor alle 75-plussers

WEESP De WMO-taxi moet straks voor alle Weesper ouderen van boven de 75 jaar worden. Dat voornemen heeft de gemeente.

Nu mogen alleen Weespers met een aparte taxipas nog gebruik maken van de WMO-taxi. Deze pas wordt alleen verstrekt aan Weespers met een lichamelijke of geestelijke beperking. Dat moet dus veranderen. Straks moeten alle Weespers boven de 75 jaar, slecht ter been of niet, gebruik kunnen maken van de voordelige taxi. Vanaf wanneer de regels voor de WMO-taxi gaan veranderen is nog niet bekend.


Gooise Meren blijft hopen op Weesp

WEESP Mocht de raad van Weesp toch niet besluiten met Amsterdam te fuseren, dan staat de deur van Gooise Meren nog gewoon open. Dat zei burgemeester Han ter Heegde van Gooise Meren weten in een interview met het BussumsNieuws.

De raad van Weesp kiest ervoor samen te gaan Amsterdam, tenzij het referendum op 21 maart de raadsleden tot andere gedachten dwingt. Ter Heegde heeft nog steeds de volste overtuiging dat Weesp beter af is bij Gooise Meren dan bij Amsterdam. "We hebben erg benadrukt dat bij ons de betrokkenheid en nabijheid een stuk groter zijn. Maar Weesp moet zelf beslissen en dat besluit respecteren we."