Voor het eerst na jaren weer een echt heren-zaalteam.
Voor het eerst na jaren weer een echt heren-zaalteam. Foto: Arend Edel

Zaalhockey moet weer prioriteit krijgen bij MHCW

De hockeyheren van MHCW zaalhockeyen weer. Voor het eerst na jaren en ze barsten van de ambitie: kampioen worden moet lukken.

WEESP Het veldseizoen zit erop voor de teams van MHCW en dat betekent dat ze zich weer op kunnen gaan maken voor het zaalseizoen. Sinds lange tijd heeft de club ook weer een echt heren-zaalteam. De doelstellingen: kampioen worden en doorstomen naar de topklasse.

Het idee om weer een echt zaalteam te gaan creëren ontstond op een zondagmiddag nadat René Mansveldt en Jaap Tiemens bij een wedstrijd van het eerste kwamen kijken. Zij hebben toen het initiatief genomen om de basis te leggen voor een zaalteam. "We wilden een team creëren met enthousiaste jonge jongens om de zaal in te gaan en eigenlijk kwamen er meteen ook wat oudere jongens bij", aldus René Mansveldt, een van de coaches van het team.

Doelstelling

De doelstelling voor dit jaar is volgens René heel simpel. "Kampioen worden in de tweede klasse, dan door naar de eerste klasse en daarna willen we eigenlijk binnen twee, drie jaar in de topklasse staan." Aan vertrouwen ontbreekt het in ieder geval niet. "Met de capaciteiten die we met dit team hebben, staat de doelstelling om kampioen te worden als een paal boven water. We gaan niet voor minder", vervolgt René. Er is dus al flink vooruitgekeken en ook aan de jeugd is al gedacht. "We willen dit seizoen de basis leggen voor een wat langere periode. Er zullen altijd wel wat jongens afhaken maar dan komen er weer andere bij, zoals bijvoorbeeld jongens uit de A", legt hij uit.

Om het plezier van zaalhockey te behouden zal het team volgens René niet al te groot worden. "Zaalhockey is natuurlijk een spelletje waarbij je maar met vijf spelers in het veld staat. Daarom zal je een team moeten gaan creëren van rond de negen à tien jongens."

Huidige seizoen

'We gaan voor niets minder dan het kampioenschap'

Het plan is dus om het aankomende seizoen stappen te gaan zetten met het zaalhockey in Weesp, zo weten ook de spelers van het team. "Dit seizoen willen we weer de weg omhoog gaan zoeken. Volgens mij is het team de afgelopen jaren op hetzelfde niveau blijven hangen en dit jaar moet de basis gelegd worden om door te kunnen groeien", aldus Iza Edel, speler van het zaalteam.

Door ook weer een zaalhockeyteam op te zetten hopen de jongens dat er ook weer spelers bij Weesp komen hockeyen. "Dit jaar doen er bijvoorbeeld twee jongens mee die er op het veld nog niet bij zitten, maar omdat we nu weer echt met een plan bezig zijn hopen we toch dat deze jongens misschien ook weer mee willen doen op het veld", legt Iza uit. "Zaalhockey moet weer een prioriteit worden bij de MHCW."

Gezien de resultaten loopt het momenteel goed. Na vier wedstrijden hebben de Weespers geen punt verspeeld. De voorsprong op de nummer twee bedraagt al negen punten. "Maar om nu al te zeggen dat we zeker kampioen worden, gaat te ver", weet het team.