Verder met Partij voor de Ouderen

WEESP De Amsterdamse Partij van de Ouderen krijgt een afdeling Weesp, die mee wil doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Weesp op 21 maart. Gerton van Unnik en Hein Stulemeijer worden de gezichten van de nieuwe partij.

Beide kandidaten kunnen kwartetten met hun eerdere lidmaatschapskaarten van politieke partijen. Van Unnik (ex-PVV) en Stulemeijer (voorheen o.a. VVD, Trots op NL en 50Plus) zijn nu respectievelijk raads- en commissielid voor de partij Weesp bij Gooise Meren, die eerder Duurzame Stadsbelangen Weesp heette en daarvoor nog Artikel 50. Stulemeijer wordt de lijsttrekker. De partij gaat voor een "gedegen ouderenbeleid", maar richt zich ook op punten die niet direct met senioren te maken hebben. De rechtse en uitgesproken koers die hun huidige partij vaart, zal volgens Stulemeijer genuanceerder worden. "Een realistische middenkoers", zo omschrijft hij het.

Hoewel de door Wil van Soest opgerichte moederpartij Amsterdams is en het fusiebesluit niet meer aan de nieuwe Weesper gemeenteraad is, pleit de PvdO afdeling Weesp voor een fusie met Gooise Meren.