Jean Pierre Rawie dicht veelal over leven en dood.
Jean Pierre Rawie dicht veelal over leven en dood. Foto: Harry Cock

Themaochtend over de poëzie van Jean Pierre Rawie

WEESP Ko van den Bovenkamp verzorgt donderdag 18 januari in Bibliotheek Gooi en meer vestiging Weesp een themaochtend over de poëzie van dichter Jean Pierre Rawie.

Jean Pierre Rawie werd geboren in Scheveningen en verhuisde later naar Groningen om daar talenstudies te gaan studeren. Hij woont nog steeds in Groningen.

Hij staat bekend om zijn flamboyante levensstijl. Hij spreekt veel mensen aan met zijn prachtige, melodieuze en toegankelijke gedichten. Het zijn klassieke gedichten op rijm.

Jean Pierre Rawie behoort, samen met Annie M.G. Schmidt, Nel Benschop en Toon Hermans, tot de meest gelezen en bestverkopende dichters. Er zijn 150.000 bundels van hem verkocht. Zijn thema's zijn veelal: vergankelijkheid, liefde, tijd, leven en dood. Voor Jean Pierre Rawie is poëzie orde scheppen in de chaos.
Tijdens de themaochtend worden veel van zijn gedichten ten gehore gebracht. Ook komt hij in beeld in een interview voor RTV Noord en tijdens de Nacht van de Poëzie. Het programma wordt gepresenteerd door Ko van den Bovenkamp. Hij organiseert voor de Seniorenvereniging Hilversum (Senver) iedere maand poëzieprogramma's onder de titel 'Poëzie in de Soos'.

Fragment van Rawie:
Dichterschap
De dood in het hart, het hart op de tong,
maar waar zijn de liefsten die je bezong?
Sommige stierven, en sommige trouwden,
en nooit ofte nimmer word je weer jong.

De themaochtend is donderdag 18 januari van 10.00 tot 12.00 uur. De entree is vrij. Iedereen is welkom. Neem zelf een favoriet gedicht van deze dichter mee om met de aanwezigen te delen.