Straten te donker of juist te licht?

WEESP De opmerking van Hein Stulemeijer over de straatverlichting in Weesp leidt tot veel reacties op de Facebookpagina van het WeesperNieuws. Het commissielid van Weesp bij Gooise Meren vindt dat de lantaarns niet fel genoeg branden.

Bij veel lezers heeft dat een gevoelige snaar geraakt. Waar Stulemeijer het vooral over de sociale veiligheid had, richt veel van de bijval zich ook op de verkeersveiligheid. In de reacties komen diverse oversteekplaatsen voorbij die niet goed verlicht zouden zijn. Ook de rotonde op de Leeuwenveldseweg wordt genoemd als slecht verlicht. Andere lezers vinden juist dat het straatlicht hier en daar wel een tandje minder kan. "Lijkt soms wel een kermis." Verantwoordelijk wethouder Herman Tuning (GroenLinks) probeert een balans te vinden tussen veiligheid en tegengaan van lichtvervuiling. Zo zijn sommige nieuwe led-lantaarns inderdaad iets minder fel dan vroeger, erkent hij. "We moeten de nacht ook de nacht laten." Tegelijkertijd benadrukt de wethouder dat de gemeente klachten over slechte straatverlichting altijd serieus neemt en defecte lantaarns zo snel mogelijk laat repareren. "Misschien is het een idee voor de gemeente Weesp om alle meldingen op Fixi over niet-brandende lantaarnpalen eens op te lossen. Sommige meldingen zijn al weken oud", zo verwijst een van de lezers op de nieuwe klachten-app van de gemeente.


Jonge muzikanten gezocht voor muziekprijs

WEESP De Jubal Muziekprijs voor jonge muzikanten uit Weesp wordt op 3 februari voor de tweede keer uitgereikt. De organisatie herhaalt de oproep voor kandidaten voor de prijs.

Jongeren uit Weesp die een passie hebben voor muziek kunnen hieraan meedoen. Er zijn 2 categorieën: voor jongeren van 10 t/m 13 jaar en voor van 14 t/m 16 jaar. De hoofdprijs bestaat uit een bedrag van € 300,- en een wisseltrofee. De jury bestaat uit Christine Kamp, Daniëlle Meyer en Marco de Jong. De jury let vooral op de passie waarmee jongeren hun muziek uitvoeren. Meedoen kan met elk instrument en ook zangers zijn zeer welkom. Stuur een filmpje van maximaal 5 minuten naar muziekprijs.jubal@gmail.com.