Acht ton in prijs verlaagd

WEESP Je moet er nog steeds flink voor in de buidel tasten, maar het duurste huis van Weesp is een stuk minder duur geworden. Het gaat om de luxe woonboerderij aan de Kreugerlaan die ruim acht ton in prijs is verlaagd.

De luxe 'barn' staat al een jaar te koop. De vraagprijs was aanvankelijk 4,25 miljoen euro, maar wie 3.425.000 euro neertelt mag zich nu ook de nieuwe eigenaar noemen. Maar dan heb je ook wat. De woonboerderij heeft een totaal grondoppervlak van ongeveer 600 vierkante meter - alleen de woonkamer is al 200 vierkante meter - en telt vijf slaapkamers en drie badkamers. Ook heeft het een multifunctioneel bijgebouw en een tuin met een totale grondoppervlakte van 5.715 vierkante meter. "Wie dit huis voor het eerst binnenstapt en kennismaakt met de zee aan ruimte achter de gevel en onder de majestueuze kap, krijgt de verrassing van zijn leven. Elke ruimte is op zijn eigen manier indrukwekkend", zo luidt de omschrijving van de makelaar.


Gemeente e-mailt naar behoren

WEESP De gemeente Weesp heeft haar bereikbaarheid per e-mail goed op orde. Dat blijkt uit onderzoek van de website 'Wij verdienen beter', dat de bereikbaarheid van alle Nederlandse gemeenten heeft onderzocht.

Alle gemeenten hebben voor het onderzoek een e-mail gekregen met een eenvoudige vraag: deze keer over het inspreken tijdens een raadsvergadering. Volgens de e-mailgedragslijn voor overheden moeten gemeenten daar binnen twee werkdagen op gereageerd hebben; de gemeente Weesp houdt zich daar netjes aan. Steeds meer gemeenten doen daar soms veel langer over, zeggen de onderzoekers. Een voorbeeld: buurgemeente Gooise Meren kostte het meer dan een maand om te reageren. Weesp heeft eveneens netjes voor de meeste gevallen een e-mailadres op de website staan, ook dat is niet altijd gebruikelijk.