Buurtkamer in race voor prijs vrijwilligers

WEESP Buurtkamer De Kastanje maakt kans op de Meer dan handen-vrijwilligersprijs. De gemeente heeft het Weesper buurthuis aangemeld.

Met de Meer dan handen vrijwilligersprijzen zet het ministerie van VWS jaarlijks samen met Movisie, VNG, Vereniging NOV en de Vriendenloterij een aantal vrijwilligersorganisaties in het zonnetje. Vrijwilligersorganisaties (en vrijwilligers) maken hiermee kans op landelijke aandacht en een geldprijs. Als Buurtkamer De Kastanje de vrijwilligersprijs wint, is dat de volgende kroon op het werk van het nog jonge buurthuis. Het WeesperNieuws benoemde De Kastanje afgelopen maand ook al tot Weespers van het Jaar. Stemmen op Buurtkamer De Kastanje kan op:

www.vrijwilligersprijzen.nl/initiatief/de-buurtkamer


Wispe heeft grote plannen

WEESP Wispe verwacht vanuit de te verbouwen Laurentiuskerk 250.000 liter bier te gaan brouwen, vijf keer zo veel als nu.

Het is de bedoeling dat er in de kerk een brouwinstallatie van 1500 liter komt met nog eens zeven tanks van 3000 liter waarin het bier kan vergisten en lageren. In de kerk komt een bottelarij die 1500 flessen per uur aankan. Het biermerk van de gebroeders Vellenga wil ook experimenteren met nieuwe smaken. In de Bloemendalerpolder moet een hopveld komen waar de hop voor het bier geteeld wordt. Daarmee is Wispe bier straks een volledig Weesper product.


Tuning keert niet terug

WEESP Herman Tuning is na de gemeenteraadsverkiezingen van maart niet meer beschikbaar als wethouder.

Het zijn persoonlijke redenen die daaraan ten grondslag liggen: gezondheid en een verhuizing. Tuning woont nu in Hoofddorp en is sinds 2014 wethouder namens GroenLinks in Weesp. Hij geeft onder meer vorm aan het sociaal domein en zet in op duurzaamheid. Daarnaast is hij wethouder van Economische Zaken. Tuning was eerder lange tijd wethouder en raadslid in de gemeente Haarlemmermeer.