Donderdag in de City: de film 'Suburbicon' met Matt Damon.
Donderdag in de City: de film 'Suburbicon' met Matt Damon.

Woensdag 17 januari

Soepmiddag

12.30 uur | Buurtkamer De Kastanje

Er staat weer een pan verse soep klaar, gemaakt door een vrijwilliger en gesponsord door AH.

Inloop Van Vuure

16.00 uur | Van Vuure

Wees welkom op het wekelijkse inloopspreekuur van afscheidscentrum Van Vuure aan de Utrechtseweg. U kunt hier terecht met al uw uitvaartvragen.

Biodanza

20.00 uur | Synagoge Weesp

Begin je jaar relaxed met biodanza. Aanbod in januari: meld je aan voor een proefles; als je doorgaat is die gratis en anders betaal je € 10,-. Op woensdagen om 20.00 uur, inloop vanaf 19.40 uur. www.biodanzametmarlie.nl.

Meezingen

20.00 uur | Toko WSV De Vecht

Gezellig het Hollandse lied meezingen onder begeleiding van twee accordeonisten. Tekstboeken liggen op tafel. Gratis entree, consumpties voor eigen rekening.

Donderdag 18 januari

Handwerkochtend

10.00 uur | Buurtkamer De Kastanje

Handwerkochtend in Buurtkamer De Kastanje. Gezellig: een handwerkje, een praatje en een kopje koffie. Ook zonder handwerkje is iedereen van harte welkom.

Linedance voor beginners

19.00 uur | Manege Bleijenberg

Voor iedereen die bewegen op (voornamelijk country)muziek fijn vindt.

Bingo Aetsveld

20.00 uur | Bar Olympus

Bingo Aetsveld verzorgt een gezellige bingoavond in bar Olympus bij Sporthal Aetsveld. Voor halen en brengen kan worden gebeld met: 06-40027274.

Film: 'Suburbicon'

20.00 uur | City of Wesopa

Tijdens een inbraak wordt de vrouw van Gardner Lodge (Matt Damon) om het leven gebracht. Hij vraagt zijn schoonzus om bij hem te komen wonen om voor zijn zoontje te kunnen zorgen. De politie zoekt ondertussen uit wat er echt aan de hand is. Het leven in het zo rustige stadje staat hierdoor volledig op zijn kop. Regie: George Clooney, VS 2017. Aanvang 20.00 uur / Entree € 8,-.

Vrijdag 19 januari

'Van Daguerre tot Dijkstra'

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Al sinds de opkomst van de fotografie in de eerste helft van de negentiende eeuw is deze kunstvorm onderwerp van discussie. In de cursus 'Van Daguerre tot Dijkstra' wordt afgerekend met de vooroordelen en leren de deelnemers dat deze kunstvorm veel meer is dan een druk op de knop. Er wordt ingegaan op het werk van toonaangevende fotografen zoals Louis Daguerre, Robert Capa, Richard Avedon, Diane Arbus, Man Ray en Weegee. Aanmelden via diana.kostman@gmail.com.

Klaverjassen bij FC Weesp

20.00 uur | FC Weesp

Iedere derde vrijdag van de maand is er klaverjassen bij FC Weesp. Dit is onderdeel van een klaverjascompetitie, maar er kan ook gewoon een avondje worden gekaart. Zaal open vanaf 19.30 uur. Entree € 3,50.

Zaterdag 20 januari

Cityquiz XL

20.30 uur | City of Wesopa

Een gezellige avond waarbij je na afloop het gevoel hebt dat je toch slim bezig bent geweest. Dit keer in de XL-versie, superspannend en supergezellig met 30 teams in de grote zaal. De beste teams plaatsen zich voor de finale aan het eind van het seizoen. Deelname kost 20 euro per team. Inschrijven via cityquiz@wesopa.nl.

Zaterdag 20 januari

Kangoeroe Klup Argus

10.00 uur | Argus korfbalkantine

Op zaterdagmorgen zijn alle kinderen van 2,5-6 jaar van harte welkom bij de Kangoeroe Klup van korfbalvereniging Argus. In de kantine aan de Papelaan kunnen kinderen spelletjes doen met ballen en hoepels. Na afloop is er voor elk kind een gezonde snack.

Open dag YogaToday

9.00 uur | YogaToday

YogaToday houdt een open dag met gratis proeflessen. Kijk voor het programma van de open dag op www.yogatoday.nl. Voor vragen: info@yogatoday.nl.

Zondag 21 januari

Rondleiding Grote Kerk

14.00 uur | Museum Weesp

Bezoek aan de tentoonstelling 'Uitgelicht' in Museum Weesp met aansluitend een rondleiding door de Grote Kerk. Toeslag van € 3,50 op reguliere toegangsprijs.

Singalong voor de ziel

14.00 uur | ZWAVE!

Spiritueel centrum ZWAVE! organiseert een singalong onder begeleiding van Lars Zebregs. Hij zorgt voor de muziek, ZWAVE! voor de songteksten. Adres: Spoorstraat 4. Kosten: € 15,- p.p. Meer info: www.zwave-weesp.nl.


Maandag 22 januari

Inloop Seniorweb

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Voor informatie over cursussen en vragen op het gebied van computer, tablet of telefoon. Van 10.00 tot 12.00 uur. De koffie is gratis.

Yoga 50+

YogaToday

Yoga voor 50+. Gratis proefles door docent Reina Selma. Bel 0294-413908 of mail naar reina.selman@simpc.nl.

Maandag 22 januari

Meer bewegen voor ouderen

14.00 uur | OAZ-gebouw

Koersbal in het OAZ-gebouw aan de Fijnvandraatlaan. Meedoen? Neem contact op via 0294-416081 of kom eens langs.

Dinsdag 23 januari

Mamacafé Weesp

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Voor (aanstaande) moeders en vaders van jonge kinderen. Om elkaar te ontmoeten en ervaringen en tips uit te wisselen.

Breicafé

13.00 uur | OAZ-gebouw

Buurtvereniging de Achtergracht is open voor het Breicafé. Je kunt hier terecht voor breien, haken, borduren. Er is expertise aanwezig. Toegang gratis.

Inloop vrijwilligerswerk

13.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Voor vragen of informatie over vrijwilligerswerk.

Spreekuur Rechtswinkel

19.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Ieder dinsdagavond houdt de Rechtswinkel spreekuur van 19.30 tot 20.30 uur. Neem alle papieren en contracten rond uw kwestie mee. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd van € 2,-.

Lezing Wim Daniëls

20.00 uur | Fort Uitermeer

Lezing door auteur Wim Daniëls, bekend van 'DWDD' en 'Pauw' over zijn boek 'De lagere school', dat je terugvoert naar een tijd waarin alles nog overzichtelijk leek, met taal en rekenen als de belangrijkste schoolvakken en met gedrag en vlijt. Daniëls is een auteur die zijn toehoorders op serieuze, maar ook humoristische wijze weet te boeien, van begin tot eind. Kaarten verkrijgbaar in de bibliotheek of via kaartverkoop@plofhuis7.nl.

Woensdag 24 januari

Spreekuur administratie

9.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Gratis inloopspreekuur voor wie vragen heeft op het gebied van thuisadministratie.

Ontmoet & Groet Inloop

13.00 uur | Gebouw Papelaan 99

Gezellige inloop voor iedereen die zich wil verbinden met andere inwoners van Weesp. Opgeven is niet nodig en deelname is kosteloos.

Inloopspreekuur Van Vuure

16.00 uur | Van Vuure

Wees welkom op het wekelijkse inloopspreekuur van afscheidscentrum Van Vuure aan de Utrechtseweg. U kunt hier terecht met al uw uitvaartvragen.

Vrouwen van Weesp

19:00 uur | Gebouw Papelaan 99

De Stichting Vrouwen van Weesp geeft vrouwen sollicitatietips.

Biodanza

20.00 uur | Synagoge Weesp

Begin je jaar relaxed met biodanza. Aanbod in januari: meld je aan voor een proefles; als je doorgaat is die gratis en anders betaal je € 10,-. Op woensdagen om 20.00 uur, inloop vanaf 19.40 uur. www.biodanzametmarlie.nl.

Donderdag 25 januari

Handwerkochtend

10.00 uur | De Kastanje

Gezellig, een handwerkje, een praatje en een kopje koffie. Zonder handwerkje bent u ook hartelijk welkom.

Bingomiddag

14.00 uur | OAZ-gebouw

Buurtvereniging de Achtergracht houdt een gezellige bingomiddag met leuke prijzen. Deur open vanaf 13.30 uur, de balletjes gaan om 14.00 uur rollen. Toegang: gratis.

Zorgcafé

19.00 uur | Hotel Hart van Weesp

Een avond vol ontmoetingen, informatie en kennis, georganiseerd door de King Arthur Groep, een thuiszorgorganisatie gespecialiseerd in dementiezorg. Een leuke en interessante avond voor zorgverleners in de dementiezorg. Gastspreker Noor Verheul spreekt over 'Professionele nabijheid'. Aanmelden: hr@kingarthurgroep.nl.

Linedancen

19.00 uur | Manege Bleijenberg

Voor iedereen die bewegen op (voornamelijk country)muziek fijn vindt.

Zaterdag 27 januari

Open dag kinderen en tieners

Vanaf 13.00 uur | YogaToday

Ook kinderen en tieners ervaren soms stress. Yoga en mindfulness kunnen hierbij helpen. Zaterdag 27 januari kunnen er daarom gratis allerlei lessen geprobeerd worden voor verschillende leeftijdsgroepen. Reserveren vooraf hoeft niet en deelname is gratis. Voor vragen: info@yogatoday.nl.

Zaterdag 27 januari

Rondleiding molen

14.00 uur | Museum Weesp

Bezoek aan de tentoonstelling 'Uitgelicht' in Museum Weesp met aansluitend een rondleiding door Molen de Vriendschap. Toeslag van € 3,50 op de reguliere toegangsprijs.

Doorlopend januari

'Uitgelicht'

Museum Weesp

Wisseltentoonstelling 'Uitgelicht' over de Weesper monumenten. Kijk voor de openingstijden en entreeprijzen op museumweesp.nl.

Teken- en schildercursussen

Atelier de Ontdekking

Atelier de Ontdekking start met nieuwe teken- en schildercursussen. Het atelier richt zich vooral op beginners en enigszins gevorderden. Op vrijdagen is er portrettekenen en modeltekenen. Op dinsdagavond en woensdagavond is er tekenen/schilderen met vrije onderwerpkeuze. Dat geldt ook voor de maandagmiddag en maandagochtend. Er wordt gewerkt in kleine groepen en in een gezellige sfeer.

Expositie Ria de Waal

9.30 uur | Het Lichthuis

In januari en februari is er een doorlopende expositie van schilderijen van Ria de Waal. Het Lichthuis is geopend op dinsdag-, woensdag- en donderdagmorgen.