Bjorn van der Neut loopt graag hard op de 's-Gravelandseweg.
Bjorn van der Neut loopt graag hard op de 's-Gravelandseweg.

De mooiste hardloopplekjes

WEESP De omgeving van Weesp is uitermate geschikt om een mooi rondje hard te lopen. In aanloop naar de Vechtloop, die dit jaar op 24 juni plaatsvindt, laat de organisatie ambassadeurs van mooie hardloopplekjes aan het woord: ze delen hun prachtplek met de rest van hardlopend Weesp.

Wie?

De sportieve Weesper Bjorn van der Neut (40) kan nogal hard lopen, maar ook in tafeltennis blinkt hij uit. Als werk test hij de website van een grote vergelijker van verzekeringen. En zelfs op zijn werk krijgt de altijd enthousiaste Bjorn zijn collega's aan het hardlopen! Bjorn weet als geen ander hoe hij mooie hardloopmomenten moet vastleggen, want tijdens Weesper sportevenementen staat hij vaak langs de kant met zijn camera om alle sporters in het heetst van de strijd op de foto te zetten.

Mooiste hardloopplekje?

"De 's-Gravelandseweg met het prachtige uitzicht op Weesp."

Waarom hier?

"Als ik aan het einde van een hardlooprondje over de 's-Gravelandseweg ren en dan naar Weesp kijk, ben ik elke keer weer onder de indruk van de schoonheid van Weesp. Vooral in het donker heb je vanaf hier een schitterend uitzicht op de verlichte Vechtbrug met de twee kerken erachter. Ik denk dat veel hardlopers, of eigenlijk alle Weespers, dit wel herkennen!"

Fotowedstrijd

Heb jij een favoriete hardloopplek in of rond Weesp? Laat het ons weten! Ga naar www.vechtloop.nl/foto en vertel over jouw mooiste hardloopplek. Dat kan door een foto te delen (leuk als je er zelf ook op staat!) of in tekst. Je maakt kans op een diner voor twee. De mooiste foto's komen op de website en Facebook van de Vechtloop.