Afbeelding

Cees den Engelsman


Bestuurslid De Weesper Moppen en de Vier Azen. Weesper sinds 2010. Is 70 jaar.

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Ik ben sinds vijf jaar met pensioen. Ik ben bij twee verenigingen actief als bestuurslid, namelijk carnavalsvereniging de Weesper Moppen en klaverjasvereniging de Vier Azen. Verder hou ik van puzzelen en rally rijden."

Wat weten mensen niet van je?
"Dat ik - voordat ik in Weesp kwam wonen - al heel lang met heel veel activiteiten aan Weesp verbonden was. Zo was Albert Heijn in de Slijkstraat (wie weet dit nog?) mijn eerste werkgever."

Je beste eigenschap?
"Ik organiseer graag evenementen. Ik ben ooit initiatiefnemer geweest van een voetbaltoernooi in Weesp, waar 32 teams op één zondag in totaal 90 wedstrijden speelden."

Je slechtste eigenschap?
"Soms heb ik een kort lontje."

Favoriete dag in de week?
"Vrijdag: 's middags gezellig klaverjassen, daarna een terrasje pakken in de Kom en tot slot heerlijk eten in een van de vele goede restaurantjes in Weesp."

Wat zou je doen met 1000 euro?
"Met de kinderen een huisje huren en heerlijk met elkaar en van elkaar genieten."

En met een miljoen?
"Op wereldreis met mijn vriendin, voor de kinderen een huis kopen, de kleinkinderen iets geven en misschien iets aan een goed doel schenken."

Als jij de burgemeester was?
"Zou ik me veel onder de inwoners begeven om te horen wat er onder burgers leeft."

Welk nieuws houdt je bezig?
"Het terrassenbeleid. De ene uitbater krijgt het gemakkelijk voor elkaar en een ander moet maar afwachten. Ook ben ik benieuwd wie de fusiepartner gaat worden. Ik denk dat samengaan met Amsterdam het beste voor Weesp is."