Tegenvaller bij werk Nijverheidslaan

WEESP De werkzaamheden aan de Nijverheidslaan hebben ernstige bodemverontreiniging aan het licht gebracht. De gemeente meldt drie maanden vertraging plus een extra kostenpost van ruim een half miljoen euro.

De vervuiling van de grond werd gevonden op het hele deel tussen het Nesland en de Vecht. De grond moet worden schoongemaakt. Mede daardoor kan het werk aan de trailerhelling aan de Vecht pas halverwege februari van start gaan. Het werk duurt drie maanden. Pas als de trailerhelling er staat, kan de hele renovatie van de Nijverheidslaan worden afgerond. Het werk zou eerst halverwege maart al worden afgemaakt. De extra kosten worden veroorzaakt door het afgraven van de vervuilde grond, duurdere aannemers en enkele noodzakelijke aanpassingen aan het riool.


Eijking doet stap terug

WEESP PvdA-wethouder Peter Eijking wil na de verkiezingen een flinke stap terug doen. Hij zegt niet meer beschikbaar te zijn voor een wethouderschap, mocht zijn partij opnieuw deel uit kunnen maken van een coalitie.

Eijking (wethouder van o.a. Cultuur, Onderwijs en Ruimtelijke Ordening) staat wel op de kieslijst, maar wil niet meer in de raad. Hij kiest ervoor om meer van zijn pensioen te genieten. "Ik heb wel enorm getwijfeld, want ik vind het uiterst nuttig en leuk werk, maar ik ben nu bijna 70 en wil meer tijd besteden aan privézaken." Een commissielidmaatschap sluit hij niet uit. Eijking rondt na de verkiezingen op 21 maart zijn vierjarige periode als wethouder af. Voor die tijd hoopt hij nog concreet zicht op meer betaalbare woningbouw in Weespersluis te krijgen en een duidelijke uitspraak over een crematorium in Weesp.
Ook Herman Tuning (GroenLinks) gaf aan om persoonlijke redenen niet beschikbaar te zijn voor een tweede termijn.