Donderdag in de City: de Vlaamse film 'Vele hemels boven de zevende'.
Donderdag in de City: de Vlaamse film 'Vele hemels boven de zevende'.

Woensdag 24 januari

DigiTaalhuis

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Voor volwassenen die beter willen leren lezen, schrijven of rekenen en/of willen leren omgaan met computers en internet.

Ontmoet & Groet Inloop

13.00 uur | Gebouw Papelaan 99

Gezellige inloop voor iedereen die zich wil verbinden met andere inwoners van Weesp. Na de koffie/thee is er een activiteit. Het programma wisselt wekelijks en deelname is vrijblijvend en kosteloos. Meer informatie: 035-7370163.

Inloopspreekuur Van Vuure

16.00 uur | Van Vuure

Inloopspreekuur over het vooraf regelen van een uitvaart, duurzame uitvaarten, mogelijkheden, oplossingen, locaties en financiële vragen. Leon Verkerk of Elvira Nieuwhof van Afscheidscentrum Van Vuure beantwoorden tussen 16.00 en 17.00 uur alle vragen. Adres: Utrechtseweg 110a Weesp.

Vrouwen van Weesp

19.00 uur | Gebouw Papelaan 99

Stichting Vrouwen van Weesp geeft vrouwen sollicitatietips.

Biodanza

20.00 uur | Synagoge Weesp

Begin je jaar relaxed met een biodanzaproefles. Aanbod geldig in januari: meld je aan voor een proefles; als je doorgaat is die gratis en anders betaal je € 10,-. Op woensdagen om 20.00 uur, inloop vanaf 19.40 uur. www.biodanzametmarlie.nl.

Donderdag 25 januari

Handwerkochtend

10.00 uur | Buurtkamer De Kastanje

Gezellig: een handwerkje, een praatje en een kopje koffie. Zonder handwerkje ook welkom.

Bingomiddag

14.00 uur | OAZ-gebouw

Buurtvereniging de Achtergracht houdt een gezellige bingomiddag met leuke prijzen. Deur open vanaf 13.30 uur, de balletjes gaan om 14.00 uur rollen. Toegang: gratis.

Kennis Zorg Café

19.00 uur | Hotel Hart van Weesp

Een avond vol ontmoetingen, informatie en kennis, georganiseerd door de King Arthur Groep, een thuiszorgorganisatie gespecialiseerd in dementiezorg. Een leuke en interessante avond voor zorgverleners in de dementiezorg. Gastspreker Noor Verheul spreekt over 'Professionele nabijheid'. Aanmelden: hr@kingarthurgroep.nl.

Linedance

19.00 uur | Manege Bleijenberg

Voor iedereen die bewegen op (country)muziek fijn vindt.

Demonstratie mediums

20.00 uur | ZWAVE!

Myrthe Bruinzeel en Brenda Savijn geven een demonstratie mediumschap. Zij laten zien dat overleden dierbaren er nog zijn en dat graag laten weten. Entree: € 10,-. Opgeven: info@zwave-weesp.nl.

'Vele Hemels boven de 7e'

20.00 uur | City of Wesopa

In de Vlaamse film 'Vele Hemels boven de Zevende' strijden twee levensinstellingen om voorrang: ben je blij met wat je hebt of ga je op zoek naar meer? Tickets: € 8,-.

Vrijdag 26 januari

Circustheater Boost: Vita

20.30 uur | City of Wesopa

Een Hollands Cirque du Soleil voor volwassenen en kinderen. Een-moet-je-zelf-zien-voorstelling. Deze beeldende voorstelling speelt zich af in een pop-updecor, vol acrobatische trucs, illusie, dans en surrealisme. Tickets: € 16,-, kinderen tot 15 jaar € 10,-.

Zaterdag 27 januari

Open dag kinderen en tieners

13.00 uur | YogaToday

Ook kinderen en tieners ervaren soms stress. Yoga en mindfulness kunnen hierbij helpen. Zaterdag 27 januari kunnen er daarom gratis allerlei lessen geprobeerd worden voor verschillende leeftijdsgroepen. Reserveren vooraf hoeft niet en deelname is gratis. Voor vragen: info@yogatoday.nl.

Rondleiding molen

14.00 uur | Museum Weesp

Rondleiding door Molen de Vriendschap. Bezoek de tentoonstelling 'Uitgelicht' in Museum Weesp en ga aansluitend mee naar een rondleiding door Molen de Vriendschap. Toeslag van € 3,50 op reguliere toegangsprijs.

Zondag 28 januari

Prix du Salon

11.15 uur | City of Wesopa

Prix du Salon-concert onder leiding van Julia Tom. De rol van muziek als brug tussen culturen is voor haar een belangrijk thema. Met haar project 'Folk Songs Translated' waagt zij een kleine poging om mensen eraan te herinneren wat voor moois er dan kan ontstaan. Met medewerking van leden van het Concertgebouworkest. Op het programma werken van Bela Bartók, Manuella de Falla, Robert Schumann en Tan Dun. Zie ook P27.

Film: 'Coco'

14.00 uur | City of Wesopa

De nieuwste kaskraker van Pixar: 'Coco', één groot muzikaal en kleurrijk spektakel dat families uit alle generaties met elkaar verbindt. Over de twaalfjarige Miguel, die ervan droomt om een succesvol muzikant te worden. Tickets: € 5,-. Voorverkoop via wesopa.nl.

Salon Tableau Vivant

14.00 uur | Museum Weesp

Salon Tableau Vivant komt naar Museum Weesp. De Salon is een gelegenheidsgezelschap dat het leven toont van de gegoede burgerij in de late achttiende eeuw d.m.v. scènes, het uitbeelden van schilderijen en modeplaten en interactie met publiek. Voor deze tentoonstelling geldt geen extra toeslag.

'Vooruit met de geit'

20.30 uur | Theaterpand Weesp

Cindy Pieterse ken je van 'Lieve briefjes op de planken'. Goed nieuws: ze heeft een boek geschreven. Over een geit. Niet zomaar een geit, de geit voor haar huis. De meest fascinerende overbuurvrouw ooit.

Maandag 29 januari

Inloop Seniorweb

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Informatie over cursussen en gelegenheid tot vragen stellen op het gebied van computer, tablet of telefoon. Van 10.00 tot 12.00 uur. De koffie is gratis.

Yoga 50+

YogaToday

Yoga voor 50+. Gratis proefles door docent Reina Selma. Bel 0294-413908 of mail naar reina.selman@simpc.nl.

Meer bewegen voor ouderen

14.00 uur | OAZ-gebouw

Koersbal voor ouderen in het OAZ-gebouw aan de Fijnvandraatlaan. Meedoen? Neem contact op via 0294-416081 of kom eens langs.

Dinsdag 30 januari

Breicafé

13.00 uur | OAZ-gebouw

Buurtvereniging de Achtergracht is open voor het Breicafé. Je kunt hier terecht voor breien, haken, borduren. Er is expertise aanwezig. Toegang gratis.

Inloop vrijwilligerswerk

13.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Voor vragen of informatie over vrijwilligerswerk.

Spreekuur Rechtswinkel

19.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Ieder dinsdagavond houdt de Rechtswinkel spreekuur van 19.30 tot 20.30 uur. Neem alle papieren en contracten rond de betreffende kwestie mee. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd van € 2,-.

Woensdag 31 januari

Administratiespreekuur

9.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Gratis inloopspreekuur voor Weespers die vragen hebben op administratief gebied.

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Voor volwassenen die beter willen leren lezen, schrijven of rekenen en/of willen leren omgaan met computers en internet. De medewerkers zoeken voor elke aanvrager een passende oplossing, bijvoorbeeld een taalmaatje of een cursus.

Mamacafé Weesp

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Voor (aanstaande) moeders en vaders van jonge kinderen. Om elkaar te ontmoeten en ervaringen en tips uit te wisselen.

Ontmoet & Groet

13.00 uur | Gebouw Papelaan 99

Gezellige inloop voor iedereen die zich wil verbinden met andere inwoners van Weesp. Na de koffie/thee is er een activiteit. Het programma wisselt wekelijks en deelname is vrijblijvend en kosteloos. Meer informatie: 035-7370163.

Gratis tafeltennisclinic

14.00 uur | TTV The Victory

Wil je weten hoe je tafeltenniskampioen wordt en iedereen op school verslaat? Kom dan naar de gratis tafeltennisclinic (6+) van The Victory. Onder leiding van trainers Arjen de Groot en Rutger Jakobi leren de deelnemers alles over de snelste sport ter wereld. Tijd: van 14.00 tot 17.15 uur bij The Victory op Sportpark de Vechtoever. Neem sportkleding en sportschoenen met lichte zolen mee, The Victory zorgt voor de batjes en balletjes. Inschrijven kan via de website www.thevictory.nl.

Inloopspreekuur Van Vuure

16.00 uur | Van Vuure

Inloopspreekuur over uitvaarten, duurzame mogelijkheden, oplossingen, locaties en financiële vragen. Het uitvaartcentrum is gevestigd aan de Utrechtseweg 110a.

Cityquiz

20.30 uur | City of Wesopa

Een gezellige avond waarbij je na afloop het gevoel hebt dat je toch slim bezig bent geweest. Met vragen over uiteenlopende onderwerpen. Deelname kost € 20,- per team. Inschrijven kan via cityquiz@wesopa.nl.

Donderdag 1 februari

Beginnerscursus Linedance

19.00 uur | Manege Bleijenberg

Voor iedereen die bewegen op (country)muziek fijn vindt.

Alzheimer Café Weesp

19.30 uur | Hotel Hart van Weesp

Thema van deze maand: 'Dementie en mondverzorging'. Gastspreker: mevrouw P.J. van Bruggen, tandarts geriatrie Hilversum. Iemand met dementie heeft steeds meer hulp nodig bij dagelijkse handelingen. Ook bij de verzorging van de mond en tanden. Iemand met dementie kan soms niet aangeven dat hij of zij pijn heeft aan het gebit. Dit kan invloed hebben op het eet- en drinkgedrag. Problemen met het gebit kunnen leiden tot onbegrip en angst. Het is goed om in een vroeg stadium de tandarts te vragen om een langetermijnaanpak. Entree en koffie gratis.

Doorlopend januari

'Uitgelicht'

Museum Weesp

Wisseltentoonstelling 'Uitgelicht' over de Weesper monumenten. Kijk voor de openingstijden en entreeprijzen op museumweesp.nl.

Teken- en schildercursussen

Atelier de Ontdekking

Atelier de Ontdekking start met nieuwe teken- en schildercursussen. Het atelier richt zich op beginners en enigszins gevorderden. Er wordt gewerkt in kleine groepen en in een gezellige sfeer.

Expositie Ria de Waal

9.30 uur | Het Lichthuis

Expositie van schilderijen van Ria de Waal. Het Lichthuis is geopend op dinsdag-, woensdag- en donderdagmorgen.

Vrijwilligers gezocht

Museum Weesp

Museum Weesp zoekt vrijwilligers voor educatie en social media. Belangstellenden kunnen mailen naar museumweesp@weesp.nl.