Het Ricciotti Ensemble, hier op het Museumplein in Amsterdam.
Het Ricciotti Ensemble, hier op het Museumplein in Amsterdam. Foto: JW Steenmeijer

'Reken maar dat het een bruisend en overrompelend straatconcert wordt'

In april is de lustrum- editie van het Weesp Chamber Music Festival. Er wordt flink uitgepakt: ook voor de Weesper jeugd wordt het een feest.

WEESP Het programma is bekend, de kaartverkoop is gestart. In april vindt op initiatief van het Navarra String Quartet een nieuwe editie van het Weesp Chamber Music Festival plaats. Omdat het de vijfde keer is dat het festival wordt gehouden, gaan alle registers open. Zo kan het volwassen publiek zich verheugen op een feestelijke Schubertiade, maar wat vooral opvalt is het mooie en bovendien gratis programma voor de Weesper (school)jeugd.

Het WCMF is van donderdag 12 tot en met zondag 15 april, maar voor de kinderen begint de pret al op maandag 9 april. Die dag gaan de deuren van de Van Houtenkerk open voor maar liefst 800 leerlingen van de Weesper basisscholen.

Voor de kinderen uit groep 6 en 7 heeft de organisatie de voorstelling 'De Ring' geboekt, een muzikale bewerking van de trilogie 'In de ban van de ring' van J.R.R. Tolkien. Deze voorstelling wordt uitgevoerd door meesterverteller René Groothof, met muziek van Johan de Mey. 's Middags is het tijd voor de muzikale familievoorstelling 'Carnaval' voor 400 kinderen uit groep drie en vier. De voorstelling wordt uitgevoerd door Ensemble Animoso. Koorzangeressen van De Nationale Opera Hadewijch Voorn, Klarijn Verkaart en Yvonne Kok en de pianisten Elsbet Remijn en Claudette Verhulst nemen de leerlingen mee op een spannende ontdekkingstocht in het dierenrijk.

Wervelend straatconcert

Ook erg bijzonder wordt het buitenconcert van Ricciotti Ensemble, zo tipt de organisatie. "Reken maar dat het een wervelend optreden wordt. Onder leiding van dirigent Leonard Evers geeft het ensemble, dat uit meer dan 40 jonge enthousiaste musici bestaat, om 13.30 uur een bruisend en overrompelend straatconcert voor de Grote Kerk. 'GAME' is het thema, dus naast speciaal voor hen geschreven composities zullen ook bekende en klassieke tunes van games en spelcomputers te horen zijn. Waarbij het publiek met aanvullende elektronica integraal onderdeel wordt van het levendige optreden. Bijzonder ook omdat Leonard Evers afgelopen jaar de Kersjesprijs heeft gekregen. Bij slecht weer is het concert in de kerk."

Verder voor kinderen: 'Muziek op Schoot' met Ida Toering, een open podium met muziekschool Globe en het familieconcert 'Classics & Cupcakes' met het Nederlands Jeugd Strijkorkest en na afloop een high tea. De entree voor 'Classics & Cupcakes' is 5 euro, de andere jeugdactiviteiten zijn gratis.

De composities bevatten tunes van computergames

Volgende week in het WeesperNieuws het complete programma.

'De Ring' met meesterverteller René Groothof.