Veel vrouwen hoog op kieslijst WSP

WEESP Lars Boom wordt de lijsttrekker van de Weesper Stadspartij (WSP) tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen. Bij de bovenste acht kandidaten op de kieslijst staan zes vrouwen. Er staan in totaal twintig mensen op de lijst.

"Ik ben trots op de lijst", laat Boom weten. "Niet alleen vanwege de vrouwen, maar ook vanwege de verjonging." Zo staan de 26-jarige Jolien van Galen Last en de 21-jarige Nina Kwakman op plek 3 en 8. Ook Daniëlle Meyer (commissielid) en Marieke Grijpink staan bij de eerste acht.
Astrid Heijstee, nu wethouder, staat net als vier jaar geleden als nummer twee op de kieslijst. Haar collega Joop Overmars staat op een onverkiesbare plaats, maar zegt beschikbaar te zijn voor een nieuwe periode als wethouder, als het zover mocht komen. Van de overige huidige raadsleden staan Bernard Bierwolf en Rita van Geenen op 4 en 5, staat Fatima Arraïs op een onverkiesbare plaats en verhuist Hawre Rahimi naar de VVD. Ad van Gemert, lijsttrekker van vier jaar geleden, is de lijstduwer.


'Bouw woningen jongeren start begin 2019'

WEESP Het bouwen van jongerenwoningen tussen de Waarschapsstraat en de Sinnigvelderstraat kan begin 2019 beginnen. Zo verwacht de gemeente. De woningen komen op de vrijgekomen plek van de vorig jaar gesloopte Jan Woudsmaschool.

In februari wordt de bouwer/ontwikkelaar geselecteerd met de beste combinatie van bouwplan en bod voor de (nu nog) gemeentegrond. "De planning en het verdere proces hangen af van het plan van aanpak dat de marktpartij hanteert. Onze verwachting is dat begin 2019 de bouwwerkzaamheden van start kunnen gaan", schrijven B en W aan de raad. De gemeenteraad heeft scherpe voorwaarden gesteld aan wat er gebouwd mag worden. Zo mag een huis niet meer dan 140.000 euro gaan kosten en de huur niet meer dan 414 euro bedragen. Op deze hoek wil de raad namelijk vooral jongere woningzoekers een kans bieden. Daarnaast moeten er ook huizen voor ouderen komen en is er beperkte ruimte voor een duurder segment.