Vanaf de Zwaantjesbrug zwemmen naar het eind van de Stammerdijk.
Vanaf de Zwaantjesbrug zwemmen naar het eind van de Stammerdijk. Foto: André Verheul

Inschrijving WN Triatlon van start

WEESP De inschrijving voor de WeesperNieuws Triatlon is afgelopen vrijdag van start gegaan. De eerste deelnemers hebben zich meteen dit weekend al gemeld. Inschrijven kan nog tot eind maart.

door Marieke van Veen

Het startschot voor de 29ste editie valt op zondag 2 september. Dat is pas over zeven maanden, maar de organisatie staat al in de startblokken. De WeesperNieuws Triatlon is een populair sportevenement dat gretige deelnemers en enthousiast publiek uit de hele omgeving trekt.

400 atleten

Er is plaats voor in totaal 400 atleten, verdeeld over twee startseries. De WeesperNieuws Triatlon gaat over 1 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen. De deelnemers gaan in de Kom het water in, klimmen aan het eind van de Stammerdijk op de kant en stappen daar op de fiets. Na vijf rondjes industrieterrein volgen drie rondjes hardlopen naar Aetsveld en terug. De finish is zoals gebruikelijk op het Grote Plein.

Vorig jaar werd de triatlon gewonnen door Steff Overmars, die in 2016 ook al won. Robert Parinussa uit Weesp werd tweede, Martijn Boot uit Almere derde. Inschrijven kan nog tot en met vrijdag 30 maart 19.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt € 30,- voor mensen met een atleten- of KNZB-licentie. Voor deelnemers zonder licentie bedraagt het inschrijfgeld € 37,75.

Voorzitter Willem Hilders doet in een nieuwsbrief een oproep voor vrijwilligers: "Het wordt steeds moeilijker om mensen te vinden die bereid zijn om te helpen. Ik roep mensen die niet meedoen met klem op om zich te melden als vrijwilliger. Anders komt er een moment dat dit evenement bij gebrek aan helpende handen niet door kan gaan."