Politie herkent dieven op camerabeelden

WEESP Twee 18-jarige mannen uit Weesp en een 17-jarige inwoner van Muiden zijn donderdag aangehouden voor een inbraak in Naarden en vernieling van een auto in Bussum. De drie waren herkend van camerabeelden. Ook een 21-jarige Amsterdammer werd opgepakt. Hij had nog 35 dagen gevangenisstraf openstaan voor het niet betalen van boetes.

De inbraak vond plaats op zaterdag 13 januari rond 22.30 uur in een huis aan de Stadhouder Willem II laan in Naarden. Een ruit was ingegooid, het hele huis werd doorzocht en er werden onder andere sieraden gestolen. Diezelfde avond werd bij een pompstation aan de Brinklaan een auto vernield. In de auto zaten tijdens de vernieling nog drie inzittenden. De vernieling lijkt een uit de hand gelopen reactie op de combinatie van een open portierraam en harde muziek in de auto. Bij zowel het huis als het tankstation staan camera's die de politie beelden verschaften waarop de daders, bekenden van de politie, werden herkend.

In de woning van een van de verdachten vonden de rechercheurs een hoeveelheid sieraden. Vermoedelijk zijn die afkomstig van de inbraak in de woning in Naarden. De drie verdachten zitten vast voor nader onderzoek. Tijdens de aanhoudingen in Weesp liep de politie op tegen een 17-jarige jongen die in het bezit bleek van patronen. Ook hij werd aangehouden en kon na verhoor met een proces-verbaal naar huis. De munitie werd in beslag genomen.


Weer geld in pot voor starterslening

WEESP Starters op de woningmarkt die net niet uitkomen met de financiering van hun eerste huis kunnen straks aanspraak maken op een starterslening. De gemeenteraad heeft daar weer geld voor beschikbaar.

De starterslening is een aanvullende lening onder gunstige voorwaarden, boven op de hypotheek, die starters een steuntje in de rug moet geven bij het kopen van een huis. De totale pot voor startersleningen bedraagt 1,25 miljoen euro. Omdat er oude leningen zijn afgelost, kan de gemeente nu 290.000 euro opnieuw uitlenen.