Stefan Stasse was zeer verrast door de nominaties.
Stefan Stasse was zeer verrast door de nominaties. Foto: Femke Berkhout

Stefan Stasse genomineerd voor twee radioprijzen

WEESP Afgelopen najaar dreigde zijn radioprogramma nog van de landelijke radio te verdwijnen, nu maakt radiopresentator Stefan Stasse uit Weesp kans op twee vooraanstaande radioprijzen: de Gouden Radioring en de Zilveren Radioster.

door Ingrid Voet

Stefan doet voor de Gouden Radioring mee met zijn programma 'De Staat van Stasse' op NPO Radio 2. De Weesper kan de Zilveren Radioster winnen als beste radioman. Donderdagavond 25 januari worden de prijzen bekendgemaakt. Wie de Zilveren Radioster gaat winnen heeft het publiek al besloten, maar voor de Gouden Radioring kan nog gestemd worden en Stefan hoopt dat ook veel Weespers zijn programma zullen steunen. De stembussen gaan vandaag, woensdag, om 10.30 open en sluiten vlak voor het gala rond de bekendmaking morgenavond.

Stefan was zeer verrast door de nominaties, al is het voor hem niet de eerste keer. Voor zijn programma 'Het Theater van het Sentiment' won de Weesper ook al een Gouden Radioring. "'De Staat van Stasse' bestaat nu vier jaar en dit jaar mag voor het eerst iedereen meedoen voor de Gouden Radioring, ook de grote namen op de commerciƫle zenders. Ik dacht dat het heel lastig voor ons zou worden. Maar toen we dreigden van Radio 2 te verdwijnen kregen we ook al veel steun. Blijkbaar is de gunfactor groot."

Of de nominaties ook prijzen zullen opleveren? "De concurrentie is moordend. Bij de anderen is een vlogger en zij hebben enorm veel volgers en trouwe fans. Het zal een hele klus worden om iedereen te mobiliseren om op ons te stemmen. Vloggen doen wij niet, maar we hebben wel een Facebookpagina en onze aanhang is best wel groot en trouw. Ik hoop dat mensen het ook aan elkaar doorgeven. En dat veel Weespers op ons stemmen, natuurlijk! Ik ben een Weesper, dus het zou wel erg leuk zijn als er veel stemmen uit Weesp komen. Elke stem is meer dan welkom."

Bij het gala waar de prijzen donderdag worden uitgereikt zit Stefan, vast erg zenuwachtig, op de eerste rij om het gala te presenteren op Radio 2. Voor de zekerheid bereidt hij toch maar wel vast een speech voor. "Zodat ik niemand vergeet te bedanken. En als de Staat wint, wint iedereen. Ons motto is immers: 'De Staat is van ons allemaal'."

'Het zou wel erg leuk zijn als er veel stemmen uit Weesp komen'

Stemmen kan per sms of telefoon, zie avrotros.nl/radioring. En de Staat van Stasse, dat is RING 5.