De 'Achmea-locatie' tussen het spoor en de Nijverheidslaan ligt al jaren braak.
De 'Achmea-locatie' tussen het spoor en de Nijverheidslaan ligt al jaren braak. Foto: Marieke van Veen

Hier moeten 213 nieuwe huizen komen

WEESP Er ligt een nieuwbouwplan voor 213 woningen aan de Nijverheidslaan, waarvan 92 studio's, 44 appartementen en 77 grondgebonden woningen. Het Weesper college van B en W heeft onder voorwaarden ingestemd met deze ontwikkelingsvisie van de combinatie Blauwhoed en Aalberts Ontwikkeling.

Het gaat om de zogeheten Achmea-locatie, het terrein tussen het spoor en de Nijverheidslaan dat al vele jaren braak ligt. Het ontwerp is dusdanig van opzet dat het lawaai van het spoor geen belemmering hoeft te vormen.

Informatieavond

Op 30 januari wordt het plan nader gepresenteerd in de raadscommissie Stadsontwikkeling en Beheer. Op donderdagavond 1 februari zijn alle belanghebbenden (bedrijven en bewoners) tussen 19.00 en 21.00 uur uitgenodigd voor een informatieavond in het Lichthuis aan het Waagplein in Weesp.

Planning

Na de informatieavond, als alle onderzoeksresultaten bekend zijn, volgt nog vóór de zomer een raadsvoorstel waarin de gemeenteraad zal worden gevraagd vast te stellen binnen welke kaders de bouwcombinatie aan de slag mag met de verdere ontwikkeling van het terrein.
De herontwikkeling van de Achmea-locatie was al langer een actiepunt in een integraal verbeterplan voor het opknappen van bedrijventerrein Nijverheidslaan. Een ander belangrijk actiepunt in dat plan was het opknappen van de openbare ruimte van dit industriegebied. Die werkzaamheden zijn inmiddels gestart. De wegen worden verbreed en herbestraat, er komen meer parkeerplaatsen, de riolering wordt vernieuwd en er worden bomen geplant. Deze werkzaamheden hebben echter vertraging opgelopen omdat er verontreinigde grond is aangetroffen. Hierdoor gaat de aanleg van de trailerhelling ook later van start.