Donderdag in de City: 'The Killing of a Sacred Deer'.
Donderdag in de City: 'The Killing of a Sacred Deer'.

Woensdag 31 januari

Vlaggen uit voor Beatrix

Vanaf 8.23 uur

Prinses Beatrix wordt vandaag 80 jaar en daarom mogen de vlaggen (met wimpel) uit tussen zonsopkomst en zonsondergang.

Tafeltennisclinic

14.00 uur | TTV Victory

Wil je weten hoe je tafeltenniskampioen wordt en iedereen op school verslaat? Kom dan naar de gratis tafeltennisclinic (6+) van The Victory. Onder leiding van trainers Arjen de Groot en Rutger Jakobi leren de deelnemers alles over de snelste sport ter wereld. Tijd: van 14.00 tot 17.15 uur bij The Victory op Sportpark de Vechtoever. Neem sportkleding en sportschoenen met lichte zolen mee, The Victory zorgt voor de batjes en balletjes. Inschrijven kan via de website www.thevictory.nl.

Inloopspreekuur Van Vuure

16.00 uur | Van Vuure

Inloopspreekuur over uitvaarten, duurzame mogelijkheden, oplossingen, locaties en financiële vragen. Het uitvaartcentrum is gevestigd aan de Utrechtseweg 110a.

Cityquiz

20.30 uur | City of Wesopa

Een gezellige avond waarbij je na afloop het gevoel hebt dat je toch slim bezig bent geweest. Met vragen over uiteenlopende onderwerpen. Deelname kost € 20,- per team. Inschrijven kan via cityquiz@wesopa.nl.

Donderdag 1 februari

Alzheimer Café Weesp

19.30 uur | Hotel Hart van Weesp

Thema: 'Dementie en mondverzorging'. Gastspreker: mevrouw P.J. van Bruggen, tandarts geriatrie Hilversum. Iemand met dementie heeft steeds meer hulp nodig bij dagelijkse handelingen. Ook bij de verzorging van de mond en tanden. Iemand met dementie kan soms niet aangeven dat hij of zij pijn heeft aan het gebit. Dit kan invloed hebben op het eet- en drinkgedrag. Problemen met het gebit kunnen leiden tot onbegrip en angst. Het is goed om in een vroeg stadium de tandarts te vragen om een langetermijnaanpak. Entree en koffie gratis.

'The Killing of a Sacred Deer'

20.00 uur | City of Wesopa

Colin Farrell speelt de gerenommeerde hartchirurg Steven Murphy. Hij is getrouwd met de eveneens succesvolle arts Anna (Nicole Kidman). Ze hebben het ideale leven: twee voorbeeldige kinderen, een mooi huis en succesvolle carrières. Maar als Steven de vaderloze tiener Martin in huis neemt, verschijnen er donkere wolken aan de horizon. Tickets: € 8,-.

Martijn Kardol: 'Bang'

20.30 uur | City of Wesopa

Deze doodgewone jongen uit Barneveld neemt zijn publiek mee in zijn wonderlijke wereld vol creatieve observaties en oplossingen. Hij zingt bovendien prima liedjes. Entree € 16,50.

Zaterdag 3 februari

Argus Kangoeroe Klup

9.00 uur | Sporthal Aetsveld

Kinderen tussen de 2,5 en 6 jaar zijn welkom in Sporthal Aetsveld om mee te spelen met de Kangoeroe Klup van korfbalvereniging Argus. Er zijn leuke spelletjes met bal en hoepel en na afloop een gezonde snack.

Zondag 4 februari

SoWhat Familieconcert

11.00 uur | Van Houtenkerk

Wordt het zwemmen of klunen deze winter? Over walsen op schaatsen, echte mutsen, ijskoude prinsessen en wintertenen. SoWhat is deze keer supercool, dus trek je wollen sokken maar aan! Met de Schaatsenrijderswals en muziek van o.a. Antonio Vivaldi en De Stratenmakeropijsshow.

De Waanzinnige Boomhut

14.00 + 16.00 uur | City of Wesopa

Krankzinnige humor en magische theatertovenarij in de voorstelling 'De Waanzinnige Boomhut van 13 verdiepingen' van Meneer Monster. Andy en Terry zijn gevraagd om een theaterstuk over hun waanzinnige boomhut te maken. Dat is nog niet zo makkelijk, want waar haal je nou zo snel vliegende katten, een limonadefontein, een apeninvasie en een reuzengorilla vandaan? Entree € 10,- / kinderen € 7,50.

Erard Ensemble - Beethoven!

15.00 uur | Van Houtenkerk

Het Erard Ensemble legt zich toe op het op historische wijze uitvoeren van kamermuziek uit de Romantiek. Deze keer: Sonate voor piano, Derde Sonate voor cello, Derde Symphonie (Eroïca), bewerkt voor pianokwartet door Ferdinand Ries (leerling van Beethoven). Entree: € 20,- incl. pauzedrankje.

Film: 'Thelma'

20.00 uur | City of Wesopa

Het coming-of-age-verhaal van Thelma. Vanuit een streng religieus gezin op het platteland verhuist ze naar de stad Oslo om te studeren. Regie: Joachim Trier, Den./Fr./Noorw./Zwe. 2017. Entree € 8,-

Maandag 5 februari

Inloop Seniorweb

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Informatie over cursussen en gelegenheid tot vragen stellen op het gebied van computer, tablet of telefoon. Van 10.00 tot 12.00 uur. De koffie is gratis.

Koffiemiddag

14.00 uur | De Wintertuin

Iedereen is welkom in De Wintertuin om onder het genot van een kopje koffie, thee of een glas fris een spelletje te komen doen of aan te schuiven aan de kletstafel. Entree: € 3,-.

Meer bewegen voor ouderen

14.00 uur | OAZ-gebouw

Koersbal voor ouderen in het OAZ-gebouw aan de Fijnvandraatlaan. Meedoen? Neem contact op via 0294-416081 of kom eens langs.

Dinsdag 6 februari

Inloop vrijwilligerswerk

13.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Voor vragen of informatie over vrijwilligerswerk.

Breicafé

13.00 uur | OAZ-gebouw

Buurtvereniging de Achtergracht is open voor het Breicafé. Je kunt hier terecht voor breien, haken, borduren. Er is expertise aanwezig. Toegang gratis.

Spreekuur Rechtswinkel

19.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Ieder dinsdagavond houdt de Rechtswinkel spreekuur van 19.30 tot 20.30 uur. Neem alle papieren en contracten rond de betreffende kwestie mee. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd van € 2,-.

Mamacafé Weesp

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Voor (aanstaande) moeders en vaders van jonge kinderen houdt het Centrum voor Jeugd en Gezin een Mamacafé in de bibliotheek. Om elkaar te ontmoeten en ervaringen en tips uit te wisselen. Het thema deze ochtend is 'Muziek op schoot'. Tijd: van 10.00 tot 11.30 uur.

Woensdag 7 februari

Spreekuur administratie

9.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Gratis inloopspreekuur voor Weespers die vragen hebben op administratief gebied.

Inloopspreekuur Van Vuure

16.00 uur | Van Vuure

Inloopspreekuur over uitvaarten, duurzame mogelijkheden, oplossingen, locaties en financiële vragen. Het uitvaartcentrum is gevestigd aan de Utrechtseweg 110a.

DigiTaalhuis

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Voor volwassenen die beter willen leren lezen, schrijven of rekenen en/of willen leren omgaan met computers en internet.

Ontmoet & Groet

13.00 uur | Gebouw Papelaan 99

Gezellige inloop voor iedereen die zich wil verbinden met andere inwoners van Weesp zoekt. Opgeven is niet nodig en deelname is kosteloos.

Vrouwen van Weesp

19.00 uur | Gebouw Papelaan 99

Stichting Vrouwen van Weesp houdt een thema-avond over gezonde voeding en gezonde leefstijl.

Meezingen

20.00 uur | Toko WSV De Vecht

Gezellig het Hollandse lied meezingen onder begeleiding van 2 accordeonisten. Tekstboeken liggen op tafel.

Donderdag 8 februari

Linedance

19.00 uur | Manege Bleijenberg

Voor iedereen die bewegen op (voornamelijk country)muziek fijn vindt.

'On Body and Soul'

20.00 uur | City of Wesopa

Film: 'On Body and Soul'. Entree € 8,-. Regie: Ildikó Enyedi, Hong. 2017 Een delicaat verhaal waarin normaal gedrag nu eens niet de norm is.

Vrijdag 9 februari

Javier Guzman & Sara Kroos

20.30 uur | Theaterpand Weesp

Zo nu en dan zijn ze allebei snoeihard, maar altijd zeer persoonlijk. Zij speelt voor de pauze en hij na de pauze, beiden uit hun huidige voorstelling. Een gevaarlijke combinatie, gevaarlijk leuk!

Vrijdag 9 februari

Wesopa Live Muziekpodium

19.30 uur | City of Wesopa

Wesopa Live Muziekpodium, entree € 5,-. Vandaag laten de jongste en iets oudere Weesper popmuzikanten van zich horen.

Vrijdag 9 februari tot zaterdag 10 februari

Ophalen oud papier

8.00 uur | De Grote Kerk

Vrijdag wordt in het centrum het oud papier opgehaald, zaterdag is de rest van Weesp aan de beurt. Voor beide dagen geldt: het papier graag buiten zetten voor 08.00 uur.

Zaterdag 10 februari

Wesopa Live Muziekpodium

19.30 uur | City of Wesopa

Wesopa Live Muziekpodium, entree € 5,-. Vandaag coverbands.

Doorlopend februari

Thomas Posthuma

Bibliotheek Weesp

Thomas Posthuma heeft een lange staat van dienst als gerenommeerd beeldend kunstenaar, verpakkingsontwerper, vormgever en illustrator. Hij heeft een brede opleiding in gebonden-en vrije kunst sinds 1948. Hij werkte van 1956 tot 1970 bij Van Houten, onder andere als hoofd van de afdeling vormgeving. Tot en met 21 maart exposeert hij tekeningen, schilderijen en litho's in de bibliotheek.

'Uitgelicht'

Museum Weesp

Wisseltentoonstelling 'Uitgelicht' over de minder bekende kant van Weesper monumenten. Kijk voor de openingstijden en entreeprijzen op museumweesp.nl.

Teken- en schildercursussen

Atelier de Ontdekking

Atelier de Ontdekking start met nieuwe teken- en schildercursussen. Het atelier richt zich op beginners en enigszins gevorderden. Er wordt gewerkt in kleine groepen en in een gezellige sfeer.

Expositie Ria de Waal

9.30 uur | Het Lichthuis

Expositie van schilderijen van Ria de Waal. Het Lichthuis is geopend op dinsdag-, woensdag- en donderdagmorgen.

Vrijwilligers gezocht

Museum Weesp

Museum Weesp zoekt vrijwilligers voor educatie en social media. Belangstellenden kunnen mailen naar museumweesp@weesp.nl.