Naar bureau na beledigingen bij fietscontrole

WEESP Wie fietst zonder licht (en toevallig net een agent treft) krijgt een bon. Maar het kan nog erger uitpakken.

Bij een fietsverlichtingscontrole op de Stationsweg werd vorige week namelijk een 31-jarige vrouw aangehouden. Ze wilde haar naam niet opgeven en beledigde de agenten. De agenten namen de vrouw mee naar het politiebureau. Bij de controle werden nog drie andere fietsers zonder licht beboet. De fietsers kregen na de bekeuring wel een setje lampen mee.


Musical Award voor productie Lars Boom

WEESP De musical 'De Grote Drie', geschreven door Weesper scenarioschrijver Lars Boom, ontving vorige week de Musical Award voor beste kleine musical.

De awards werden woensdagavond uitgereikt in het Circustheater in Scheveningen. De musical 'De Grote Drie' gaat over de drie grote vedettes Adèle Bloemendaal, Jasperina de Jong en Conny Stuart. De musical was ook genomineerd in de categorieën 'Vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical', 'Beste muziek en arrangementen' en 'Beste script, liedteksten en vertaling'.


Ruim 3000 euro voor Hersen stichting na bingogala

WEESP Als Karoline on Line heeft Krijn van der Spoel uit Weesp 3.176 euro opgehaald voor de Nederlandse Hersenstichting. Een mooi resultaat, maar er steekt ook iets.

De Weesper hield twee weken geleden een bingogala in het Hart van Weesp. De zaal zat vol, het was gezellig en dankzij de gulheid van Weesper ondernemers was de prijzentafel goedgevuld. De opbrengst: 3.276 euro, wat ook op de cheque gezet werd. Later bleken er echter twee valse briefjes van vijftig tussen het geld te zitten. Die wilde de bank niet in ontvangst nemen en dus moet de Hersenstichting het met honderd euro minder doen. "Ik ben blij met de opbrengst, maar ik heb ook een beetje een wrange nasmaak", aldus Karoline.