Het Navarra String Quartet en vele andere internationale topmusici komen in april weer naar Weesp.
Het Navarra String Quartet en vele andere internationale topmusici komen in april weer naar Weesp.

Weesp Chamber Music Festival

Het programma van het Weesp Chamber Music Festival is bekend. Via de website kunnen al kaarten worden gereserveerd.

WEESP Op initiatief van het Navarra String Quartet wordt van donderdag 12 tot en met zondag 15 april de vijfde editie van het Weesp Chamber Music Festival gehouden in de Van Houtenkerk. Een van de opvallende punten uit het programma: Classics & Cupcakes in de Grote Kerk op zaterdag 14 april, 15.00 uur.

Het is een familievoorstelling van het Nederlands Jeugd Strijkorkest (NJSO). Dit opleidingsorkest voor zeer getalenteerde jonge strijkers voert de Roemeense dansen en het Divertimento van Bartók uit, werken van Mendelssohn en de Vier jaargetijden van Piazzolla, met een solopartij van Magnus Johnston. Na afloop is er een high tea. Kinderen mogen dan muziekinstrumenten van de Gooische Muziekschool uitproberen. Bovendien is er een live-verbinding met beiaardier Bauke Reitsma die hoog in de toren een beiaardconcert geeft.

Wat is er nog meer te beleven?

Donderdag 12 april

20.00 uur: Het Navarra String Quartet brengt samen met bariton Matthew Rose van The Metropolitan Opera, pianist Tom Poster en cellist Guy Johnston werk van Schubert en Barber.

Vrijdag 13 april

De vijfde editie van het festival is een ode aan Franz Schubert

19.30 uur: Mezzosopraan Karin Strobos van het Aalto-Musiktheater zingt Schubert en Brahms, begeleid door Navarra, Tom Poster en contrabassist Luis Cabrera.
22.15 uur: 'Die Winterreise' van Schubert, uitgevoerd door Matthew Rose en Tom Porter. Met geprojecteerde winterschilderijen van de Schotse schilder Victoria Crowe voor een extra dimensie.

Zaterdag 14 april

11.00 uur: Muziek op Schoot in de bieb voor de kleinsten. Opgeven via: idatoering@hotmail.com.
11.00 uur: Open podium voor alle leeftijden met muziekschool Globe. Locatie: Fort Ossenmarkt. Opgeven via info@globeckc.nl.
13.30 uur: Het Ricciotti Ensemble verzorgt een bruisend straatconcert voor de Grote Kerk. Met tunes van computergames en elektronica voor het publiek.
15.00 uur: Cupcakes & Classics
Familieconcert verzorgd door het Nederlands Jeugd Strijkorkest. Op het programma werken van onder meer Bartók, Mendelssohn en Piazzolla. Na afloop een high tea.
16.00 uur: Stadsbeiaardier Bauke Reitsma bespeelt het carillon van de Grote Kerk. In de Van Houtenkerk is een livestream te zien.
16.00 uur: Kinderen mogen gratis muziekinstrumenten van de Gooische Muziekschool uitproberen.
20.00 uur: 'Sehnsucht'. Schubertiade met topvioliste Birthe Blom, pianist Tom Poster en het Navarra String Quartet.

Zondag 15 april

11.00 uur: 'Muzikale koekoekseieren' met violiste Birthe Blom en organist Mark Heerink. Een gevarieerd programma voor de combinatie viool en orgel met werken uit de 17e, 18e en 20e eeuw.
16.00 uur: Grand Finale van de Schubertiade, een samenwerking van (internationale) topmusici: Guy Johnston (cello), Tom Poster (piano), Birthe Blom (viool), Magnus Johnston (viool), Simone van der Giessen (altviool), Guy Johnston (cello), Luís Cabrera (contrabas), Laurens Woudenberg (hoorn), Simon van Holen (fagot) en Michael Hesselink (klarinet).

weespchambermusicfestival.nl