In de film 'On body and Soul' ontmoeten de hoofdpersonen elkaar 's nachts in hun dromen als hert en hinde.
In de film 'On body and Soul' ontmoeten de hoofdpersonen elkaar 's nachts in hun dromen als hert en hinde.

Woensdag 7 februari

Inloopspreekuur Van Vuure

16.00 uur | van Vuure

Inloopspreekuur over uitvaarten, duurzame mogelijkheden, oplossingen, locaties en financiële vragen. Het uitvaartcentrum is gevestigd aan de Utrechtseweg 110a.

Vrouwen van Weesp

19.00 uur | Gebouw Papelaan 99

Thema-avond over gezonde voeding en gezonde leefstijl.

Meezingen

20.00 uur | toko WSV De Vecht

Gezellig het Hollandse lied meezingen onder begeleiding van twee accordeonisten. Tekstboeken liggen op tafel. Deelname is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening.

Donderdag 8 februari

Linedance

19.00 uur | Manege Bleijenberg

Voor iedereen die bewegen op countrymuziek fijn vindt.

'On Body and Soul'

20.00 uur | City of Wesopa

Een delicaat verhaal waarin normaal gedrag nu eens niet de norm is. Endre en Mária zijn twee eenzame zielen, werkzaam in een abattoir. 's Nachts komen ze elkaar tegen in hun dromen, in een idillysch bos. Hij is dan een hert, zij een hinde. Regie: Ildikó Enyedi, Hong. 2017. Tickets: € 8,-.

Vrijdag 9 februari en zaterdag 10 februari

Ophalen oud papier

Vanaf 8.00 uur

Vrijdag wordt in het centrum het oud papier opgehaald, zaterdag is de rest van Weesp aan de beurt. Voor beide dagen geldt: het papier buiten zetten voor 8.00 uur.

Vrijdag 9 februari

Javier Guzman & Sara Kroos

20.30 uur | Theaterpand Weesp

Zo nu en dan zijn ze allebei snoeihard, maar altijd zeer persoonlijk. Zij speelt voor de pauze en hij na de pauze, beiden uit hun huidige voorstelling. Een gevaarlijke combinatie, gevaarlijk leuk! Tickets via theaterpandweesp.nl.

Wesopa Live Muziekpodium

19.30 uur | City of Wesopa

Tweedaags muziekpodium, entree € 5,-. Deze eerste dag laten de jongste en iets oudere Weesper popmuzikanten van zich horen.

Recital Roijackers - Vos

20.15 uur | Stadhuis Weesp

Emma Roijackers (viool) en Caspar Vos (piano) verzorgen het Stadhuisconcert van februari. Op het programma: Mozart, Debussy, Brahms en Bartok. Toegang 15 euro.

Zaterdag 10 februari

Repair Café

10.00 uur | De Wintertuin

Het team van het Repair Café staat weer klaar voor u. In de Wintertuin bent u vanaf 10.00 uur welkom om uw kapotte spullen te laten repareren. Tot 12.30 uur nemen we opdrachten aan. Deze keer speciaal aandacht voor uw fietsverlichting.

Zaterdag 10 februari

Wesopa Live Muziekpodium

19.30 uur | City of Wesopa

Tweedaags muziekpodium, entree € 5,-. Deze tweede dag met coverbands.

Zondag 11 februari

Gemeenschapsrit

12.31 uur | De Adelaar

Autosportvereniging De Vechtstreek verzorgt een kaartleesrit voor auto's. Start/finish bij de Kon. Harmonie De Adelaar aan de Papelaan. Inschrijven in de A-, B- of C-klasse vanaf 12.00 uur. De start is vanaf 12.31 uur. Deelnamegeld is € 15,- per equipe. Info via www.asvdevechtstreek.nl.

Rondleiding Fort Ossenmarkt

14.00 uur | Museum Weesp

Een unieke kans om het mooie fort op de Ossenmarkt te bezoeken.

Maandag 12 februari

Inloop Seniorweb

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Voor informatie over cursussen en voor vragen op het gebied van computer, tablet of telefoon. Van 10.00 tot 12.00 uur. De koffie is gratis.

Koffiemiddag De Zonnebloem

14.00 uur | De Wintertuin

Iedereen is welkom in De Wintertuin om onder het genot van een kopje koffie, thee of een glas fris een spelletje te komen doen of aan te schuiven aan de kletstafel. De entreeprijs bedraagt 3 euro. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk.

Meer bewegen voor ouderen

14.00 uur | OAZ-gebouw

Koersbal voor ouderen in het OAZ-gebouw aan de Fijnvandraatlaan. Meedoen? Neem contact op via 0294-416081 of kom eens langs.

Dinsdag 13 februari

Inloop vrijwilligerswerk

13.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Voor vragen of informatie over vrijwilligerswerk.

Breicafé

13.00 uur | OAZ-gebouw

Buurtvereniging de Achtergracht is open voor het Breicafé. Je kunt hier terecht voor breien, haken, borduren. Er is expertise aanwezig. Toegang gratis.

Spreekuur Rechtswinkel

19.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Ieder dinsdagavond houdt de Rechtswinkel spreekuur van 19.30 tot 20.30 uur. Neem alle papieren en contracten rond de betreffende kwestie mee. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd van € 2,-.

Woensdag 14 februari

Spreekuur administratie

9.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Gratis inloopspreekuur voor Weespers die vragen hebben op administratief gebied.

16.00 uur | Van Vuure

Inloopspreekuur over uitvaarten, duurzame mogelijkheden, oplossingen, locaties en financiële vragen. Het uitvaartcentrum is gevestigd aan de Utrechtseweg 110a.

Digi&Taalhuis

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Voor volwassenen die beter willen leren lezen, schrijven of rekenen en/of willen leren omgaan met computers en internet.

Mamacafé Weesp

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Voor (aanstaande) moeders en vaders van jonge kinderen. Om elkaar te ontmoeten en ervaringen en tips uit te wisselen. Tijd: van 10.00 tot 11.30 uur.

Ontmoet & Groet Inloop

13.00 uur | Gebouw Papelaan 99

Gezellige inloop voor iedereen die zich wil verbinden met andere inwoners van Weesp. Opgeven is niet nodig en deelname is kosteloos.

Donderdag 15 februari

Wijs met medicijnen

14.00 uur | Lichthuis Waagplein

Ouderenbond KBO-PCOB houdt in samenwerking met de brancheorganisatie voor apothekers KNMP een themaavobd over veilig medicijngebruik. Carla Wesselingh van Apotheek Ballintijn beantwoordt vragen, geeft adviezen en tips en vertelt over het reilen en zeilen binnen een apotheek. De toehoorders ontvangen na afloop een handig boekje. Zaal open vanaf 13.30 uur.

Linedance

19.00 uur | Manege Bleijenberg

Voor iedereen die bewegen op countrymuziek fijn vindt.

'You Were Never Really Here'

20.00 uur | City of Wesopa

De zwijgzame, getraumatiseerde wreker Joe, die gespecialiseerd is in het terugvinden van weggelopen rijkeluiskinderen ontfermt zich over een meisje dat verstrikt is geraakt in een pedofielennetwerk. Wanneer hij haar redt uit een bordeel in Manhattan raakt hij echter verstrikt in een wereld van corruptie en wraak en roept hij een golf van extreem geweld op zich af. Regie: Lynne Ramsay, Frankrijk/VS 2017. Tickets € 8,-.

Vrijdag 16 februari

Klaverjassen bij FC Weesp

20.00 uur | FC Weesp

Iedere derde vrijdag van de maand is er klaverjassen bij FC Weesp. Het klaverjassen is onderdeel van een klaverjascompetitie, maar er kan ook gewoon een avondje worden gekaart. Zaal open om 19.30 uur. Entree euro 3,50.

Buurt- & Bedrijventoernooi

18.30 uur | Sporthal Aetsveld

Volleybal met het Buurt- & Bedrijventoernooi staat in het teken van sportief en gezelligheid met collega's, vrienden en buurtgenoten en wordt altijd afgesloten onder het genot van een drankje in Bar Olympus. Inschrijven per mail aan oberonweesp@gmail.com.

Zaterdag 17 februari

Kangoeroe Klup Argus

9.30 uur | Sporthal Aertsveld

Alle kinderen van 2,5 tot 6 jaar zijn welkom op de Kangoeroe Klup van korfbalvereniging Argus. In Sporthal Aetsveld kunnen kinderen spelletjes doen met bal en hoepel. Na afloop is er voor elk kind een gezonde snack. Opgeven is niet nodig.

Porselein beschilderen

14.00 uur | Museum Weesp

Porselein beschilderen onder leiding van een ervaren docente.

George & Eran

20.30 uur | City of Wesopa

In deze finale van de muzikale komedie 'George & Eran lossen Wereldvrede op' keren de twee vrienden George en Eran terug op het podium. George ondernam een reis richting moederland en strandde in Lesbos, waar hij honderden landgenoten aan zag spoelen in overvolle boten. Hij deed wat hij kon. Eran ondenam een reis die hem leidde langs beleidsmakers en wetgevers. Via Brussel langs Parijs naar Berlijn om te praten met mensen die het verschil kunnen maken. In dit slotstuk vinden zij de sleutel die naar wereldvrede leidt. Entree € 16,-.

Zondag 18 februari

Rondleiding Grote Kerk

14.00 uur | Museum Weesp

Na een bezoek aan de tentoonstelling 'Uitgelicht' in museum Weesp, worden de deelnemers opgehaald door een ervaren gids die hen meeneemt naar de Grote- of Laurenskerk. Daar krijgt de groep een rondleiding waarin de geschiedenis van dit gebouw uiteen wordt gezet. Na afloop van de rondleiding kunnen de deelnemers eventueel nog terug naar het museum. Deelname: entree museum + een toeslag van € 3,50.

'De God van de slachting'

16.00 uur | Plofhuis 7

Toneelgroep Van Straaten uit Amsterdam speelt 'De God van de slachting' van Jasmyna Reza. Twee echtparen komen bij elkaar nadat de elfjarige zoon van het ene stel de zoon van het andere stel heeft mishandeld. De twee stellen zijn vastbesloten deze pijnlijke kwestie als vier volwassen en beschaafde mensen op te lossen, maar dat mondt uit in een verbale oorlog. Kaarten via plofhuis7.nl.

Doorlopend februari

Thomas Posthuma

Bibliotheek Weesp

Tot en met 21 maart exposeert Thomas Posthuma tekeningen, schilderijen en litho's in de bibliotheek aan de Oudegracht.

'Uitgelicht'

Museum Weesp

Wisseltentoonstelling 'Uitgelicht' over de minder bekende kant van Weesper monumenten.

Expositie Ria de Waal

9.30 uur | Het Lichthuis

Expositie van schilderijen van Ria de Waal. Het Lichthuis is geopend op dinsdag-, woensdag- en donderdagmorgen.