'Doe iets leuks met dat lege terrein naast Albert Heijn'

WEESP De gemeenteraad droeg de wethouder al op om er iets van te zeggen, nu wordt ook via de publieke opinie de druk opgevoerd. GroenLinks is een onlinepetitie gestart om De Grutterij, de eigenaar van de braakliggende grond naast de Albert Heijn aan de Achtergracht, te bewegen iets met die grond te doen.

Op die locatie moet een grote nieuwe winkel komen, maar zolang er geen partij is die zich daar wil vestigen, belt De Grutterij de bouwploeg niet. Het gevolg: een rotte kies in het centrum van Weesp. "Een schandvlek", stellen de GroenLinksers die deze actie zijn gestart. In deze verkiezingstijd roepen zij De Grutterij op om de Weespers een lol te doen en er in de tussentijd iets moois te maken. "Wij denken bijvoorbeeld aan een fietscrossbaan, een skatebaan, een moestuinproject, een tijdelijke dependance van Jeugdland, een laadpaalplantsoen, een muziekkoepel voor zomeravondconcerten of een natuurspeelplaats." Op de website van het WeesperNieuws staat een link naar de petitie: de teller stond gisterenmiddag op circa honderd steunbetuigingen.


Bussen en taxi's naar andere kant station

WEESP De bushaltes en taxistandplaats op het Stationsplein worden maandag voor een paar weken verplaatst naar de andere kant van het station. Dat heeft te maken met de werkzaamheden aan het Stationsplein.

Er wordt ongeveer een maand gewerkt op het stuk waar het wachthuisje voor buschauffeurs, de bussen en de taxi's normaal staan. Het Stationsplein wordt verder ook afgesloten voor verkeer. Mensen halen en wegbrengen van en naar het station moet ook aan de achterkant van het station gebeuren. De werkzaamheden aan het Stationsplein duren nog tot april.