Zijn de bushaltes voor iedereen toegankelijk?

WEESP Weesp gaat onderzoeken of alle bushaltes wel voor iedereen toegankelijk zijn. Waar dat niet het geval is, moet aanpassing volgen.

B en W antwoorden dat op vragen van het Weesper CDA. De gemeente wil dat alle bushaltes voldoen aan de Wet gelijke behandeling op grond van handicap of chronische ziekte. Mocht dat niet het geval zijn, dan kan de gemeente een beroep doen op een speciale subsidiepot die de provincie Noord-Holland onlangs heeft ingesteld. Het gaat dan bijvoorbeeld om het ophogen van de halte of het aanbrengen van geleidestroken. Het doel is dat mensen met een fysieke beperking gewoon met de bus mee kunnen, zeker omdat het voor hen niet altijd mogelijk is zelf een auto te besturen en ze dus afhankelijk zijn van het openbaar vervoer.


Kieslijsten ter inzage

WEESP Het is een belangrijke week voor de politieke partijen en hun kandidaten die een gooi willen doen naar de 17 zetels van de Weesper gemeenteraad.

De deelnemende partijen leverden maandag hun kandidatenlijsten in. Het centraal stembureau, onder voorzitterschap van de burgemeester, kwam gisteren in een besloten zitting bijeen om die lijsten te controleren op de vereisten van de Kieswet. Vanaf vandaag liggen de ingediende kandidatenlijsten en de benodigde ondersteuningsverklaringen ter inzage. Ze kunnen op afspraak (telefoon 0294-491391) worden ingezien bij de balie van het Stadskantoor. Vrijdagmiddag stelt het centraal stembureau in een openbare vergadering de definitieve kandidatenlijst vast en wordt de kieslijst bepaald. De gemeenteraadsverkiezingen zijn op woensdag 21 maart. In Weesp is dan ook het lokale referendum over de bestuurlijke toekomst, plus het landelijke referendum over de sleepwet.