Tips over medicijnen

WEESP KBO-PCOB houdt op donderdag 15 februari in het Lichthuis in Weesp een themabijeenkomst met als titel 'Wijs met Medicijnen'.

Deze middag biedt ouderen die verschillende medicijnen gebruiken meer informatie over veilig en goed medicijngebruik. Carla Wesselingh, jarenlang medewerker van Apotheek Ballintijn uit Weesp, geeft antwoord op vragen en geeft advies en tips over hoe je medicijnen veilig en zo effectief mogelijk kunt innemen. Ook zal zij vertellen over hoe alles in zijn werk gaat in de apotheek. Belangstellenden zijn deze middag van harte welkom. Aanvang 14.00 uur, zaal open om 13.30 uur.


Steun van Lakeland Foundation

WEESP Het Weesp Chamber Music Festival en een filmportret van vier Joodse oorlogsslachtoffers uit Weesp mogen elk rekenen op een eenmalige donatie van tweeduizend euro van de Lakeland Foundation.

Het geld voor het Chamber Music Festival is bedoeld voor een jeugdproject. Ook een buurtkamer in Muiden en zorgboerderij Hoogerlust in Muiderberg krijgen ondersteuning van dit particuliere fonds, dat al bijna dertig jaar kleinschalige projecten met een maatschappelijk nut in de regio Gooi en omstreken helpt realiseren. Dit jaar door in totaal 50.000 euro bij te dragen aan 25 projecten.


Schot bij aanhouding verdachten

WEESP De politie heeft vorige week woensdag aan de Bloemendalerweg drie verdachten van inbraak aangehouden. Daarbij is een waarschuwingsschot gelost.

Surveillerende agenten zagen midden in de nacht op het bedrijventerrein een in het zwart geklede man wegrennen. Ze namen poolshoogte en troffen achter een bedrijfspand drie mannen aan. Toen die ervandoor gingen, riepen agenten een aantal keer dat zij moesten blijven staan en losten vervolgens twee waarschuwingsschotten. De knapen staakten hun vlucht en werden aangehouden. Het gaat om inwoners van Weesp en Almere van 17, 18 en 20 jaar oud.