Toneelgroep Van Straaten.
Toneelgroep Van Straaten.

Van Straaten in Plofhuis7 met 'God van de Slachting'

WEESP Dat wordt aanstaande zondag op de stoelen schuiven van plaatsvervangende schaamte in minitheater Plofhuis7. Toneelgroep Van Straaten speelt dan 'De God van de Slachting'. Hierin laten twee ouderparen zich van hun allerslechtste kant zien.

Een jongen van elf heeft met een stok een paar tanden uit de mond van een leeftijdgenootje geslagen. De ouders komen samen om een volwassen oplossing te zoeken voor dit incident. Dit gesprek gaat al gauw over veel andere zaken en ontaardt in een vreselijk verbaal gevecht, waarbij elk gevoel voor decorum volkomen zoek is geraakt. Dit leidt tot een strijd tussen gevoelens van vermaak en ongemak onder het publiek.

Yasmina Reza

'De God van de Slachting' komt uit de pen van de Franse toneelschrijfster Yasmina Reza, die erom bekend staat met sterke, psychologische dialogen de hypocrisie van de middenklasse aan flarden te rijten. In 2011 verfilmde Roman Polanski dit stuk met onder anderen Jodie Foster en Kate Winslet in de hoofdrollen.

Vier man sterk

Al eerder vonden er voorstellingen plaats in Plofhuis7 op het terrein van Fort Uitermeer, maar niet eerder stond er een vier man sterk toneelgezelschap op de planken van dit theatertje. De karakters worden gespeeld door Jan van Lijssel, Anja Tertoolen, Ida van de Lagemaat en Hans Koenis. De regie is in handen van Dick Nijman.

Voorverkoop

De voorstelling is zondag 18 februari om 16.00 uur. De toegangsprijs bedraagt € 10,-. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via kaartverkoop@plofhuis7.nl.

www.uiteraarduitermeer.nl/plofhuis7