Diederik Kratz sport graag op de Nieuwe Achtkant.
Diederik Kratz sport graag op de Nieuwe Achtkant. Foto: Diederik Kratz

De mooiste hardloopplekjes

WEESP De omgeving van Weesp is uitermate geschikt om een mooi rondje hard te lopen. In aanloop naar de Vechtloop, die dit jaar op 24 juni plaatsvindt, laat de organisatie ambassadeurs van mooie hardloopplekjes aan het woord: ze delen hun prachtplek met de rest van hardlopend Weesp.

Wie?

Weesper Diederik Kratz (56) is een echte sportman. Als personal trainer en orthomoleculair voedingsdeskundige helpt hij mensen fitter, sterker en gezonder te worden. En Diederik is 25 jaar reclamefotograaf geweest, dus de perfecte persoon om een mooi hardloopplekje in Weesp te fotograferen.

Mooiste hardloopplekje?

Bastion de nieuwe Achtkant, op de Ossenmarkt in Weesp.

Waarom hier?

Op deze plek is For Better Shape, de sportschool van Diederik en zijn vrouw Marloes, in 2012 gestart. Elke zondagochtend werden hier kettlebelltrainingen gegeven. Tegenwoordig traint Diederik vaak op de Achtkant met zijn wekelijkse bootcampgroep. "Ik vind de nieuwe Achtkant een prachtige plek in Weesp: het is een mooi stukje natuur en er is genoeg ruimte om te rennen en oefeningen te doen. Soms is het flink modderig, maar ik vind het veel fijner om hier te rennen dan op asfalt. Het is voor mij echt een speciale plek."

Fotowedstrijd

Heb jij een favoriete hardloopplek in of rond Weesp? Laat het ons weten! Ga naar www.vechtloop.nl/foto en vertel over jouw mooiste hardloopplek. Dat kan door een foto te delen (leuk als je er zelf ook op staat!) of in tekst. Je maakt kans op een diner voor twee. De mooiste foto's komen op de website en Facebook van de Vechtloop.