Overwegend droog, met zon en lichte nachtvorst

Donderdag passeert een frontaal systeem met enige tijd neerslag. Daarachter trekt een uitloper van het Azorenhoog naar West-Europa. De neerslagkansen nemen af. Van tijd tot tijd doet de zon goede zaken. Bij helder weer kan het in de nacht een graadje vriezen. Zaterdag trekt een storing ten zuiden van Nederland oostwaarts, mogelijk valt er dan lokaal nog een buitje.

Donderdag en vrijdag

In de nacht naar donderdag en in de ochtend is het bewolkt met enige tijd regen. In de nacht mogelijk voorafgegaan door natte sneeuw. In de middag klaart het geleidelijk op. Er waait een matige zuidwestenwind. Het is met 8 à 9 graden tamelijk zacht. In de nacht naar vrijdag vriest het licht. Overdag volgen er zonnige perioden. Bij een matige westenwind wordt het 7 graden.

Het weekeinde

Ook in het weekeinde vriest het 's nachts licht, tot -1 à -2 graden. Het blijft overwegend droog. Zaterdag overdag bestaat er een kleine kans op een lokale bui. Naast wolkenvelden worden in het weekeinde ook enkele perioden met zon verwacht. De temperatuur schommelt in de middag rond 6 à 7 graden. Er waait een meest matige wind tussen noordwest en west.

Weetje

De temperatuur ligt deze week rond de normale ofwel de gemiddelde waarde. Dat is 5 à 6 graden als maximum en iets onder het vriespunt als minimum. Soms kan het al erg zacht zijn. Tien jaar geleden, van 10 t/m 12 februari 2008, werd het al 14 graden. Twintig jaar geleden, van 13 t/m 16 februari 1998, was het met 15 à 16 graden al enkele dagen compleet voorjaar.