Acht partijen in de race om 17 zetels

WEESP De kieslijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen in Weesp op 21 maart zijn vrijdag officieel vastgesteld door het centraal stembureau. Acht partijen dingen naar de gunst van de kiezer.

Dat zijn in volgorde van de kieslijst: WSP, GroenLinks, D66, PvdA, CDA, VVD, Weesp bij Gooise Meren (blanco lijst) en de Partij van de Ouderen. Het WeesperNieuws trapt vandaag de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen af met een serie interviews met de acht lijsttrekkers. De komende vier weken staan er telkens twee lijsttrekkers in de krant, vandaag de eerste twee. De interviews zijn niet alleen te lezen, maar op onze website ook terug te luisteren in de vorm van een podcast.

Lijsttrekkersdebat

Op zaterdag 10 maart verzorgt deze krant in samenwerking met de Bibliotheek Gooi en Meer een lijsttrekkersdebat. Dit debat is openbaar toegankelijk en vindt van 16.00 tot 18.00 uur plaats in het Leescafé aan de Oudegracht. Het wordt ook uitgezonden door Radio Weesp en zal terug te luisteren zijn via onze website.

Verkiezingswinkel

Op dinsdag 13 maart opent de Verkiezingswinkel aan de Slijkstraat. Vertegenwoordigers van de verschillende partijen laten daar een week lang van zich horen, verstrekken hun verkiezingsprogramma's en beantwoorden vragen.

15 en 17