Geld voor nieuwe startersleningen

WEESP Goed nieuws voor jongeren die een eigen huisje hopen te bemachtigen in Weesp: de gemeenteraad is akkoord gegaan met het verstrekken van nieuwe startersleningen.

Het doel is om daarmee jonge Weespers financieel te ondersteunen, zodat ze een passende woning kunnen kopen en ze daarmee te behouden voor Weesp. Het budget voor de starterslening bedraagt € 1,25 miljoen en werd anderhalf jaar geleden volledig gebruikt. Inmiddels zijn er voldoende startersleningen afgelost, zodat er weer nieuwe startersleningen verstrekt kunnen worden. Voor de starterslening gelden allerlei voorwaarden. Ze staan op www.weesp.nl/starterslening. Zo is de regeling alleen bedoeld voor woningzoekenden die jonger zijn dan 35 jaar die nu al in Weesp wonen, of meer dan een jaar in Weesp werken. Ook wie bijvoorbeeld vanwege studie een tijdje buiten Weesp heeft gewoond, kan nog steeds in aanmerking komen.

30.000 euro

De koopprijs mag niet hoger zijn dan het maximum volgens de Nationale Hypotheek Garantie. Dat is nu een koopprijs van € 265.000,-. Er kan maximaal een bedrag van € 30.000,- worden geleend.