Ruiten in bij kapperszaken

WEESP Opmerkelijk: binnen vier dagen zijn bij twee kapperszaken in het centrum van Weesp bakstenen door de ramen gegooid.

In de nacht van woensdag op donderdag lagen twee ramen van Zenzi Kappers aan de Slijkstraat aan diggelen. Er waren bakstenen tegenaan gegooid. Ook de toonbank raakte beschadigd. Eigenaresse Manon van der Meij heeft aangifte gedaan. "Helaas hebben buren ook niets gezien of gehoord. Op camerabeelden van verderop in de straat zijn groepjes jongens te zien, maar of zij er wat mee te maken hebben weten we natuurlijk niet." Zondag vloog er een baksteen door de glazen voordeur van Kalle Hairfashion aan de Kerklaan. Er is schade, maar er wordt niets vermist. Ook bij Kalle tasten ze in het duister over het hoe en waarom.


Weesp steunt campagne voor vergroening tuinen

WEESP In veel achtertuinen verdwijnt het groen en verschijnt het steen. Met als gevolg dat er problemen kunnen ontstaan bij hevige regenval, maar ook bij langdurige droogte. Vandaar de landelijke campagne 'Operatie Steenbreek' om stenen te vervangen door open grond zoals gras of een bloemenborder. De gemeente Weesp doet er nu ook aan mee.

"Te veel bestrating in onze tuinen zorgt voor problemen tijdens hoosbuien en aanhoudende droogte zoals vermindering van biodiversiteit en opwarming van de stad", staat er op de website van Operatie Steenbreek. In een stad waar vele hectaren polderlandschap worden verbouwd tot woonwijk is een campagne voor het vergroenen van particuliere tuinen misschien geen overbodige luxe, dacht de gemeenteraad donderdag. GroenLinks stelde het voor, CDA, PvdA, D66 en WSP ondersteunden het. Weliswaar een verkiezingsstuntje, zo doorzagen ze, maar het algemeen belang moet zwaarder wegen. "We moeten onze burgers bewust maken dat er toch wel wat aan de hand is: niet alleen op de Noordpool, maar ook in onze eigen achtertuin." Deelname kost de gemeente 2.500 euro per jaar. De VVD ("geen waar voor je geld") en Weesp bij Gooise Meren ("geen ondersteuning van een verzameling subsidieclubjes") stemden tegen.