VVD wil rapport boven tafel, WSP spreekt van 'politieke rotstreek'

WEESP De VVD diende donderdag een motie van wantrouwen in tegen WSP-wethouder Joop Overmars van Financiën. Overmars behield het vertrouwen van een ruime meerderheid van de raad, maar de zaak zit de WSP niet lekker.

"Wij staan uiteraard als één man achter Joop. Want het is een drieste actie die je niet los kunt zien van de verkiezingsstrijd", reageert fractievoorzitter Lars Boom. Het draait om de mislukte belastingsamenwerking van Weesp, Stichtse Vecht en Wijdemeren, waar Overmars overigens niet de schuldige van is. De Weesper VVD wrijft hem als verantwoordelijk wethouder wel aan dat hij met onvoldoende informatie komt. Boom wijst op het rechercheonderzoek dat gaande is. "Er is een zwijgplicht vanwege dat onderzoek. En daarom mag onze wethouder niet antwoorden en er niets over zeggen. Dat je dan alsnog een motie van wantrouwen indient, is gewoon een politieke rotstreek."

Bovenop zitten

Fractievoorzitter Marten Snijder van de VVD legt de kwalificatie van Boom naast zich neer. Hij legt uit dat het niet om de persoon Joop Overmars gaat, maar om de wethouder van Financiën als instituut. "Wethouder Overmars heeft de problemen niet veroorzaakt, maar had er meer bovenop moeten zitten", zo is hij van mening.

De VVD'er zegt dat hij deze motie bewust vóór de verkiezingen indiende om een eventueel volgende wethouder van Financiën meer bewegingsruimte te verschaffen. Want, zo zegt hij: "Er ligt nu een rapport met conclusies, maar dat moet geheim blijven. Wij willen dat dat publiek wordt. Iedereen die hier iets mee te maken heeft, duikt weg of heeft spontaan last van alzheimer."


Statiegeld

WEESP Weesp sluit zich aan bij de statiegeldalliantie.

Overal in het land sluiten gemeenten, organisaties en burgers zich daarbij aan. Doel is om de landelijke overheid te bewegen statiegeld op plastic flessen in te voeren om daarmee minder plastic zwerfafval te krijgen.