VoorleesExpress zoekt voorlezers.
VoorleesExpress zoekt voorlezers.

Vrijwilligerswerk

WEESP De Versa Vrijwilligerscentrale biedt de volgende vacatures aan.

Voorlezer bij de VoorleesExpress in Weesp

Ieder jaar verlaat 1 op de 5 kinderen in Nederland de basisschool met een taalachterstand. De VoorleesExpress is een project waarbij we dit cijfer proberen terug te dringen door kinderen met een taalachterstand 20 weken lang, een maal per week thuis voor te lezen. Als voorlezer lees je 20 weken lang voor bij een gezin met een taalachterstand. Dit doe je op een vaste doordeweekse avond, een uur lang. Door interactief voor te lezen prikkel je de taalontwikkeling van de kinderen, versterk je hun gevoel voor de Nederlandse (boeken)taal, vergroot je hun woordenschat en bovenal het plezier in (voor)lezen. Een van de belangrijkste taken naast het voorlezen is het begeleiden van ouders om ook actief bij te dragen aan de verrijking van de taalomgeving van het kind. Zo stimuleer je de ouders om ook voor te gaan lezen en zelf boeken te halen bij de bibliotheek. Organisatie: De Bibliotheek: de VoorleesExpress.

Vrachtwagen laden voor een goed doel

Wie vindt het leuk om af en toe een paar uurtjes te helpen met het laden van een vrachtwagen voor een goed doel. Je bent lekker bezig en je doet iets voor een ander dat wezenlijk van betekenis is. Alle hulp is welkom. Organisatie: HRIF Global Aid.

Verkeersregelaars voor de Oranje Vereniging

De Oranjevereniging is op Koningsdag tussen 07.00 en 17.00 uur op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om het verkeer in goede banen te leiden bij de vrijmarkt/kermis en bij een stormbaan voor kinderen. Mede door uw inzet kan Koningsdag weer een hele mooie dag worden. De Oranje Vereniging is blij met alle hulp (ook voor een gedeelte van deze dag); neem gerust even contact op. Zonder uw hulp kunnen wij deze gezellige dag niet organiseren. Doet u mee? Bel gerust voor meer informatie. Alle hulp is welkom! Organisatie: Oranje Vereniging Weesp.

Inloop dinsdag 13.30-14.30 uur op Papelaan 99, Weesp. Afspraak maken? Bel (035) 6231100 of mail naar vcweesp@versawelzijn.nl.

Meer info op www.versavrijwilligerscentrale.nl.