Wethouder houdt vertrouwen mooi plan Kostverloren

WEESP Wethouder Peter Eijking vertrouwt erop dat woningcorporatie Ymere met een woningbouwplan voor de Kostverlorenstraat komt dat op meer draagvlak van de buurt kan rekenen.

Ymere denkt aan het bouwen van twee woonblokken van maximaal zes etages hoog (goed voor 65 à 70 appartementen) op de plek van de in 2015 gesloopte Kostverlorenflat, plus nog eens circa 35 appartementen boven op winkelcentrum Hogeweij. Vanuit de buurt klinkt het bezwaar dat de bebouwing daarmee te massaal wordt. Niet hoger dan vier etages, eisen omwonenden. Een poging van de WSP om de verdichting te verminderen kreeg onvoldoende steun in de raad. Het voorstel was om Ymere te houden aan de prestatieafspraken: maximaal 80 woningen met behoud van de afgesproken 40 in de sociale sector. Dat kwam fractievoorzitter Lars Boom op felle kritiek van de oppositie te staan. CDA, D66 en Weesp bij Gooise Meren wezen erop dat WSP, GroenLinks en PvdA anderhalf jaar geleden de weg vrij maakten voor een bouwhoogte van zes etages. "Dan bind je de kat op het spek", aldus D66. Boom kreeg het verwijt van inconsistent bestuur en verkiezingsretoriek voor de voeten geworpen. De PvdA was bang dat meegaan met de WSP-motie de sociale component onder druk zou zetten, zodat de WSP-motie geen meerderheid haalde.

In een reactie op Radio Weesp benadrukte wethouder Peter Eijking (PvdA) dat Ymere slechts voorlopige plannen heeft getoond. De wethouder voert nog gesprekken met Ymere over de verdere uitwerking. "Het is natuurlijk in het belang van eenieder dat daar een plan komt dat kan rekenen op draagvlak van de buurt. Dat weet Ymere ook. Ik heb er vertrouwen in dat dat goed komt."


Kelderbox vol rook

WEESP Een brandje heeft woensdagavond een garagebox aan de Heemraadweg vol rook gezet.

Vanwege de vele rook werd alarm geslagen. De brandweer was snel ter plaatse en heeft het brandje snel geblust. Waardoor het brandje is ontstaan, is niet bekend.