De komende maanden trekt de theatergroep het land door.
De komende maanden trekt de theatergroep het land door.

Light & Shadow speelt verhalen van vluchtelingen

WEESP Theatergroep Light & Shadow staat zaterdag 10 maart in Theaterpand Weesp met de voorstelling 'Home...?'. Hierin vertellen en spelen vluchtelingen zelf hun verhaal.

Theatergezelschap Light & Shadow bestaat uit vluchtelingen/statushouders uit Syrië en Irak, die samen met Nederlanders (medelanders) een indrukwekkende voorstelling hebben gemaakt.

Waargebeurde verhalen verteld en gespeeld door acteurs, zangers en muzikanten. Met daarin aandacht voor hoe hun land en leven was voor de oorlog uitbrak en wat er vervolgens gebeurde toen er oorlog was. Van vluchtverhaal tot integratie, een voorstelling met een lach en een traan.

Persoonlijke verhalen

Begin februari ging de voorstelling in première in Amsterdam en kreeg de volgende reacties: indrukwekkend - emotioneel - liedjes die je raken - dit moet je gezien hebben. De voorstelling is geregisseerd door Erik Veltenaar die in 2015 enkele weken afreisde naar Griekenland om als vrijwilliger voor de Stichting Bootvluchteling vluchtelingen te helpen. In de afgelopen jaren ontmoette hij veel vluchtelingen in Amsterdam die iets met theater wilden doen en met hun eigen persoonlijke verhalen. Hij zette deze groep bij elkaar en van daaruit ontstond theatergroep Light & Shadow.

Het land in

De groep wordt gecoacht door het Bijlmer Parktheater, dat dit project direct omarmde en de groep mogelijkheden geeft de repetities in hun studio's te laten plaatsvinden. Na de vele reacties op de try-out en de première aldaar gaat de groep het land in met als doel in zo veel mogelijk theaters hun indrukwekkende verhaal te vertellen. De voorstelling in Weesp is zaterdag 10 maart om 20.30 uur. Tickets € 12,50 via theaterpandweesp.nl.