FC Weesp had voldoende kansen, maar kwam niet tot scoren.

FC Weesp bungelt in z'n uppie onderaan

WEESP Voetbalvereniging FC Weesp moet er steeds meer op rekenen dat het gaat degraderen. De Weesper tweedeklasser staat na afgelopen weekend, na een knullige nederlaag tegen VVIJ uit IJsselstein (0-1), alleen onder aan het klassement.

FC Weesp kreeg tegen het hogergeklasseerde VVIJ voldoende kansen op doelpunten, maar het ontbrak de ploeg aan geluk om te scoren. Verder was de tegenstander nauwelijks beter dan het keurkorps van de vertrekkende hoofdcoach Mario Rijnsburger. Vlak voor rust kwam FC Weesp op achterstand te staan. Een foutje van de achterhoede werd door VVIJ afgestraft, waardoor FC Weesp met 0-1 moest rusten. Na de rust werd er van alles gedaan om de achterstand ongedaan te maken. Er werd goed gevoetbald, maar het ontbrak aan een goede laatste pass om de gelijkmaker te bewerkstelligen.

Teleurstelling voor dames
Ook de dames van FC Weesp verlieten afgelopen zondag teleurgesteld het voetbalveld. Er had meer in gezeten, maar de vrouwen moesten genoegen nemen met een gelijkspel. Tegenstander was Geuzenmiddenmeer. FC Weesp begon twijfelend aan de wedstrijd. Door wisselingen binnen de opstelling was het even zoeken naar de juiste speelwijze. Geuzenmiddenmeer nam daarom het initiatief, waardoor FC Weesp in een verdedigende rol werd gedrukt. Die verdediging stond wel als een huis, want ook de opponent kwam niet tot scoren.
René van Vark
Tot slot: FC Weesp heeft een nieuwe hoofdcoach. René van Vark staat komend jaar voor het eerste zondagelftal. Dat maakte de Weesper voetbalclub afgelopen week bekend. René van Vark staat momenteel al als coach voor het eerste zaterdagelftal en het tweede zondagelftal en werkt al als assistent-coach van de vertrekkende hoofdcoach Mario Rijnsburger. Opvallend is dat de Weesper voetbalclub hiermee straks één coach voor zowel het eerste zaterdag- als het eerste zondagelftal heeft. "Het bestuur en de spelersraad hebben het volste vertrouwen uitgesproken in de voetbalvisie en coachingskwaliteiten van René", laat FC Weesp-voorzitter Bart Horseling weten.