Argus moet knokken voor punten

WEESP Een zwaarbevochten zege afgelopen weekend voor de korfballers van Argus. De Weespers wonnen met 'slechts' 18-15 van het lager geklasseerde Kios.

Argus kende een moeizame start en keek al snel tegen een 0-4 achterstand aan. Met goed samenspel werd er teruggevochten. Argus stond voor rust alweer op een 11-8 voorsprong. Na de rust bleef het spannend, maar kon Argus de voorsprong vasthouden.

Hugo van de Griend pakt goud op NK jiujitsu

WEESP Weesper jiujitsuka Hugo van de Griend (13) heeft afgelopen weekend goud gepakt op het NK jiujitsu.

De jonge Weesper kwam voor het eerst uit in de zwaardere -55 kg-klasse voor deelnemers onder de 15 jaar. De eerste wedstrijd was nog een beetje onwennig, maar toch won Hugo met ruime voorsprong. De tweede wedstrijden wist hij beheerst en overtuigend te winnen, zelfs met een full ippon. In de finale kon de Weesper met duidelijke en mooie trappen en stoten en een goed grondgevecht veel punten maken. Daardoor won hij ook deze wedstrijd met groot verschil.

Op het laatste moment gelijk- spel WeHave

WEESP Na een rustperiode van drie weken had het vrouwenhandbalteam er zondag zin in om weer eens te knallen. De verwachting was wel dat dat lastig ging worden tegen US, en dat was ook zo.

Toch ging het team vol positieve energie en vol goede moed de wedstrijd in. De verdediging stond strak, maar dat gold ook voor de verdediging van de tegenpartij. Het scoren viel beide ploegen zwaar. WeHave ging de rust in met een kleine voorsprong (5-3). Na wat aanwijzingen van de coaches begonnen de dames fanatiek aan de tweede helft. Dat leidde echter niet tot het gewenste resultaat. Weesp kwam zelfs op achterstand te staan en moest kort voor tijd alles op alles zetten om de stand nog gelijk te trekken. Het werd 11-11.