Aanschuiven voor betaalbaar dagmenu in De Hogeweyk

WEESP De Hogeweyk noemt het 'de aanschuiftafel'. Wie geen zin heeft om te koken, kan voortaan op woensdag in het restaurant van het verpleeghuis aan de Heemraadweg in Weesp aanschuiven voor een verse maaltijd tegen een zeer betaalbaar prijsje.

Het kan voor buurtbewoners - en eigenlijk iedereen - een extra reden zijn om eens gebruik te maken van het restaurant in De Hogeweyk. Het mag dan een verzorgingshuis voor dementerenden zijn, De Hogeweyk is nadrukkelijk op zoek naar een mix met buurtbewoners, net als in een normale wijk. De draaideur staat dan ook open voor iedereen. Dit concept hanteert De Hogeweyk al jaren en krijgt van over de hele wereld aandacht.

Tagliatelleschotel

Het restaurant was al open voor iedereen, de wekelijkse aanschuiftafel is een extra lokkertje. Sinds vorige week staat er elke woensdagavond vanaf circa 17.00 uur een dagmenu inclusief drankje voor slechts € 7,50 klaar. De dagmenu's wisselen steeds. Vanavond staat er een tagliatelleschotel op het menu, volgende week woensdag kotelet bonne femme: ribkarbonade met gebakken krieltjes, wortelen, doperwten, champignons, spekjes en zilveruitjes. "Een mooie kans om in een sfeervolle omgeving buurtbewoners te ontmoeten. Reserveren is niet nodig, iedereen is welkom", meldt De Hogeweyk.

Drempel

Het kan zijn dat je een bewoner met dementie tegenkomt of dat je moet wachten met naar buiten gaan als bijvoorbeeld een bewoner ook mee wil. "Eigenlijk is dat nooit een probleem", zegt coördinator horeca Peter van Gils in een interview in deze editie van het WeesperNieuws. "Als mensen eenmaal een keer de drempel over zijn gekomen, komen ze vaak weer terug in De Hogeweyk."

17