De film 'The Leisure Seeker', donderdag 1 maart in de City.
De film 'The Leisure Seeker', donderdag 1 maart in de City.

Woensdag 28 februari

Administratie voor Elkaar

9.30 uur | Gebouw Papelaan 99

In verband met de voorjaarsvakantie is er geen spreekuur.

Donderdag 1 maart

Beginnerscursus linedance

19.00 uur | Manege Bleijenberg

Voor iedereen die bewegen op (voornamelijk country)muziek fijn vindt.

Handwerkinloop

10.00 uur | Buurtkamer
de Kastanje

Gezellig handwerken met een praatje en koffie. Ook zonder handwerk hartelijk welkom.

Politieke bijeenkomst

11.00 uur | Papelaan 99

Wat betekent de politiek en een fusie voor kwetsbaren in Weesp? Politieke bijeenkomst tijdens Koffie om de hoek. Iedereen welkom. Met de lijsttrekkers van WSP, VVD, D66, PvdA, Weesp bij Gooise Meren en PvdO, Charda Kuipers (nummer 2 GroenLinks) en John van Baars (nummer 5 CDA).

Alzheimer Café Weesp

19.30 uur | Hotel Hart van Weesp

Onderwerp: de geheugenpoli. Carolien van Rees en Marit Schoffelmeer vertellen hoe een onderzoek op een geheugenpoli eruitziet en wat kunt u verwachten als u of uw naaste door een huisarts naar een geheugenpoli wordt doorverwezen.

Tijd voor Inspiratie

20.00 uur | ZWAVE!

Medium José Gosschalk nodigt ons uit op deze avond om open te staan en met elkaar de stilte in te gaan, te ervaren wie we werkelijk zijn. Iedereen is van harte welkom. Toegang gratis. Info: www.zwave-weesp.nl.

Film: 'The Leisure Seeker'

20.00 uur | City of Wesopa

Een mooie intieme en intelligente roadmovie, vol hartverwarmende avontuurtjes en ontmoetingen. Entree € 8,-.

Vrijwilligers museum

Museum Weesp

Museum Weesp is op zoek naar vrijwilligers, rondleiders voor het begeleiden van kinderactiviteiten en het onderhouden van de sociale media en de website.

Vrijdag 2 maart

Korte cursus modeltekenen

13.45 uur | Atelier de Ontdekking

Serie van vijf lessen modeltekenen. Aanmelden en meer info: 06-12964344.

Zaterdag 3 maart

Argus Kangoeroe Klup

9.00 uur | Sporthal Aetsveld

Van 9.00-10.00 uur zijn kinderen van 2.5-6 jaar van harte welkom in Sporthal Aetsveld om mee te spelen met de Kangoeroeklup van korfbalvereniging Argus. Er zijn leuke spelletjes met bal en hoepel, en de kinderen krijgen een gezonde snack.

Bezoek molen de Vriendschap

14.00 uur | Museum Weesp

Bezoek molen de Vriendschap en bekijk deze mooie Weesper molen onder begeleiding van een ervaren gids. Dit is een prachtige oude windmolen die in Weesp aan de oever van de Vecht ligt. De molen is bij voldoende wind enkele dagen in de week als ambachtelijke korenmolen in bedrijf. Het programma ziet er als volgt uit: na een bezoek aan de tentoonstelling in het museum, wordt u opgehaald door een ervaren gids die u meeneemt op een korte wandeling naar Molen de Vriendschap. Daar krijgt u een rondleiding waarin u alles te weten komt over de geschiedenis van dit gebouw. Na afloop van de rondleiding kunt u eventueel nog terug naar Museum Weesp om de rest van de collectie te bezoeken. Toeslag van € 3,50 op de entreeprijs.

Workshop modeltekenen

13.30 uur | Atelier de Ontdekking

13.30-16.30 uur, waarna een nazit met hapje en drankje. Alle materialen zijn aanwezig. Iedereen is welkom. Aanmelden: 06-12964344.

'De Fransse Eijkel Speelt'

20.30 uur | City of Wesopa

Sanne en Christian zijn onbevangen, absurdistisch, muzikaal en hebben een hekel aan hokjesgeest. Het theatrale vakmanschap en de originele vorm maken dit een duo waar je meer van wilt zien. Een cabaretperformance speciaal voor introverte twintigers, swingende gehandicapten, hondsbrutale dierenvrienden, gehaaide homoseksuelen, intolerante hipsters, bronstige kleuters, artistieke vluchtelingen, punctuele bovenburen, zelfingenomen senioren, gebalanceerde zwaarlijvigen, Hidden Secretbewonderaars van Viola Holt en iedereen die zich niet in deze opsomming herkent. Entree € 16,50.

Zondag 4 maart

SoWhat Familieconcert

11.00 uur | Van Houtenkerk

Neem je snip, ritsel en plop mee, luister hoe een heks improviseert en verbaas je over Mozart die in zijn tijd al jazzplaatjes draaide. En trouwens: wat zit er in het geheimzinnige koffertje van Miles? Met muziek van Miles Davis, Claude Debussy en vele anderen.

Film: 'Billy'

20.00 uur | City of Wesopa

Regie: Theo Maassen. De identiteitscrisis van buikspreker Gerard en zijn grofgebekte pop Billy die al twintig jaar een immens populair theaterduo vormen. Entree € 8,-.

Maandag 5 maart

Inloop Seniorweb

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Elke maandag inloop voor informatie over cursussen en vragen op het gebied van computer, tablet of telefoon. 10.00-12.00 uur, koffie gratis.


Meer bewegen voor ouderen

14.00 uur | OAZ-gebouw

Koersbal voor ouderen. Aanmelden: 0294-416081 of 06-10585167 of kom eens langs.

Kaarten maken

14.00 uur | Buurtkamer
de Kastanje

Kom gezellig kaarten maken. Koffie, hulp en materiaal aanwezig. Kosten materiaal 1 euro.

Dinsdag 6 maart

Mamacafé Weesp

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Voor (aanstaande) moeders en vaders van jonge kinderen. Om elkaar te ontmoeten en ervaringen en tips uit te wisselen. 10.00 tot 11.30 uur.

DigiTaalhuis

11.00 uur | Bibliotheek Weesp

De medewerkers luisteren naar uw vraag, brengen met uw hulp in kaart wat u nodig heeft en proberen daar een passend aanbod in uw omgeving bij te vinden. Bijvoorbeeld door u te koppelen aan een taalmaatje.

Dikkejas Concert

12.30 uur | Van Houtenkerk

Christiaan de Jong speelt flamencojazz op versterkte klassieke gitaar met effecten, kwarttoonsdwarsfluit en elekronica, geïnspireerd door gedichten van F.G. Lorca. Entree: vrije gift.

Breicafé

13.00 uur | OAZ-gebouw

Bij buurtvereniging de Achtergracht voor breien, haken, borduren. Expertise aanwezig voor wie met vragen zit. Toegang: gratis.

Inloop vrijwilligerswerk

13.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Voor vragen of informatie over vrijwilligerswerk.

Spreekuur Rechtswinkel

19.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Iedere dinsdagavond. Neem uw papieren en contracten mee. Direct advies en anders verwijzing naar advocatuur of juridisch loket. Vrijwillige bijdrage € 2,-.


Woensdag 7 maart

Spreekuur administratie

9.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Heeft u vragen over woningnet, toeslagen, belastingdienst, over bankzaken of een brief van de gemeente? Kom gerust langs op ons inloopspreekuur, er zijn deskundige vrijwilligers aanwezig om u te helpen. Een sociaal juridisch dienstverlener is tevens aanwezig om u te helpen met uw vragen. Ook kunnen we voor u een afspraak maken met maatschappelijk werk, ouderenwerk of vrijwilligerswerk.

Seniorvriendelijk Weesp

14.00 uur | Parochie H.H. Laurentius en Maria Magdalenakerk

Jan Renzenbrink, gemeenteraadslid van het CDA in Weesp, geeft een uiteenzetting van het seniorenbeleid van de gemeente en de plannen van het CDA daarvoor na de gemeenteraadsverkiezingen.

Inloopspreekuur Van Vuure

16.00 uur | Van Vuure

Inloopspreekuur voor uitvaartgerelateerde vragen.

Meezingen

20.00 uur | Toko WSV De Vecht

Gezellig het Hollandse lied meezingen onder begeleiding van twee accordeonisten. Tekstboeken liggen op tafel.

Cityquiz

20.30 uur | City of Wesopa

Een gezellige avond waarbij je na afloop het gevoel hebt dat je toch slim bezig bent geweest. € 20,- per team, cityquiz@wesopa.nl.

Donderdag 8 maart

Film: 'Hidden Figures'

19'45 uur | City of Wesopa

De Tafel van Weesp toont i.s.m. de City of Wesopa dit waargebeurde verhaal van drie briljante Afro- Amerikaanse vrouwen die hun plaats bevochten in de mannenwereld van ruimtevaart en wetenschap. Kaarten € 8,-, reserveren via info@wesopa.nl o.v.v. Tafel van Weesp, naam en aantal.


De zorg voor onze aarde
en het klimaat

20.00 uur | Het Lichthuis

Het klimaat verandert, maar verandert dit ons ook? De visie van paus Franciscus over milieu, rechtvaardigheid en vrede is daarbij actueel en inspirerend.

En verder

Tot 18 maart

Uitgelicht

Museum Weesp

Wisseltentoonstelling over de Weesper monumenten met regelmatig een rondleiding door de monumenten zelf. Zaterdag 3 maart bezoek aan molen de Vriendschap met een gids. Zondag 18 maart staat er een bezoek aan de Grote Kerk op het programma. De kerk werd tussen 1429 en 1462 als laatgotische kruiskerk gebouwd, op de plek waar eerder een romaanse kerk had gestaan. Tegenwoordig wordt de kerk gebruikt door de Protestantse Gemeente Weesp en Driemond. In de kerk krijgt u een rondleiding waarin u alles te weten komt over de geschiedenis van dit gebouw. Na afloop van de rondleiding kunt u eventueel nog de rest van de collectie in Museum Weesp bezoeken. Voor deze activiteit geldt een toeslag van € 3,50 op de entreeprijs

Tot 21 maart

Bibliotheek Weesp

Expositie Thomas Posthuma

Thomas Posthuma's schilderijen lijken wel wiskundige puzzelstukken en veelal uitgevoerd in diverse technieken en materialen; air brush, spattechnieken, met bladgoud, acryl, kleurpotlood, zowel op hout als op linnen. Verfijnde werken waaraan te zien is dat ze met vakmanschap en liefde zijn gemaakt.Thomas Posthuma heeft een lange staat van dienst als gerenommeerd beeldend kunstenaar, verpakkingsontwerper, vormgever en illustrator. Hij heeft een brede opleiding in gebonden-en vrije kunst sinds 1948. Naast zijn grafische werk maakte Posthuma tot 1987 vooral pentekeningen.