FC Weesp moet het doen met puntje

WEESP Het kon beter, maar toch heeft FC Weesp afgelopen weekend een punt overgehouden aan het treffen met Hooglanderveen: 1-1. Een belangrijk punt, want de Weesper tweedeklasser vecht tegen degradatie.

Het spel van FC Weesp was afgelopen weekend allesbehalve slecht. FC Weesp kwam zelfs op een voorsprong te staan door een doelpunt van Oseanu Doorn. Maar zoals vaker de laatste maanden gaven de Weespers dat toch nog weg. Halverwege de tweede helft deed Hooglanderveen wat terug. Het lukte FC Weesp niet om de schade te herstellen.

Hoewel een puntje natuurlijk beter is dan een nederlaag, moet FC Weesp meer punten gaan pakken om te voorkomen dat de ploeg na een jaar alweer degradeert naar de derde klasse. De komende weken heeft de ploeg daar goede kansen toe, omdat het speelt tegen concurrenten als PVCV en PVC.


FC Weesp-coach: duobaan geen probleem

WEESP Het coachen van zowel het eerste zaterdag- als zondagelftal van FC Weesp valt best te combineren. Dat stelt de kersverse hoofdtrainer van het eerste zondagelftal van de club, zaterdagcoach René van Vark.

Zaterdagcoach Van Vark werd eerder deze maand door FC Weesp ook aangesteld als hoofdcoach van de zondag. Een opvallende move, die niet heel vaak voorkomt. "Ik ken wel een trainer bij een club die ook de zaterdag én de zondag doet, maar het komt niet vaak voor", vertelt de Amsterdammer op Radio Weesp. "Maar aan de andere kant gebeurt het wel weer vaker dat trainers voor twee clubs werken. Bij de ene club op zaterdag en bij de andere club op zondag."

Daarom verwacht Van Vark komend jaar ook geen problemen. "Sterker nog, toen ik de trainer was van SV Diemen deed ik ook de zaterdagtak van JOS/Watergraafsmeer erbij. Dat ging prima. En daarnaast: dit seizoen ben ik voor FC Weesp ook al op de zondag actief. Dat gaat allemaal prima en dat zal volgend seizoen ook goed komen. Naast dat de twee teams op verschillende dagen voetballen, trainen ze ook op andere dagen. Zowel de zaterdag als de zondag zal mijn volste aandacht krijgen."