Foeragerende lepelaars in het Naardermeer.
Foeragerende lepelaars in het Naardermeer. Foto: De Bruine Kiek

Naardermeer in hoofdrol Weesper Boekenweek

WEESP Het thema van de 83ste Boekenweek is 'Natuur'. Bibliotheek Gooi en meer vestiging Weesp viert dat met onder meer een themaochtend met Natuurmonumenten en een foto-expositie over vogels in het Naardermeer.

De Boekenweek duurt nog tot en met zondag 18 maart. Griet Op de Beeck schreef het boekenweekgeschenk 'Gezien de feiten' en uit de pen van Jan Terlouw kwam het boekenweekessay 'Natuurlijk, een ode aan de natuur'.

Themaochtend

Morgen (donderdag 15 maart) verzorgt Wim Krijnen van Natuurmonumenten in Weesp een lezing, onder de noemer 'De natuur, daar horen wij bij'. Hij komt vertellen over het Naardermeer, een beschermd natuurlijk meer omringd door moerasbos en weilanden met ondiepe plassen. Het ontstaan van het Naardermeer en de flora en fauna van dit bijzondere gebied komen uitgebreid aan bod. Ook geeft Krijnen informatie over de manieren waarop belangstellenden dit bijzondere gebied kunnen ontdekken. Zo organiseert Natuurmonumenten met regelmaat aalscholvertochten en vaartochten naar de eendenkooi.

Foto-expositie

Hierop aansluitend is er in de Weesper bibliotheek een foto-expositie te zien met foto's van De Bruine Kiek Natuurfotografie. Te zien zijn fotocomposities van in het Naardermeer voorkomende vogels. Het accent ligt op de vogels in hun natuurlijke leefomgeving. Natuurfotograaf Rob Kloosterman wil bijdragen aan de bekendheid van het publiek met dit unieke natuurgebied en haar gevederde bewoners. De afbeeldingen zijn afgedrukt op aluminium, canvas en plexiglas. Ze worden uitgeleend met recht op koop. De expositie is tot en met woensdag 28 maart te zien tijdens de openingstijden van de bibliotheek.