Waarom wordt de ene foutparkeerder wel beboet en de andere niet, vraagt Jan Willem de Jong zich af.
Waarom wordt de ene foutparkeerder wel beboet en de andere niet, vraagt Jan Willem de Jong zich af.

'Er zijn ook mensen die bewust fout parkeren en toch geen boete krijgen'

Een selectie van de reacties die we deze week ontvingen op het nieuws in Weesp.

Column Hans Burggraaff

Hans Burggraaff stelt in zijn column in het WeesperNieuws van 7 maart dat als wij kiezen voor Amsterdam het foutparkeren zal worden afgedaan als in deze stad. Hij zegt zonder enige kennis van zaken dat Parkeerbeheer hiervoor verantwoordelijk is. Maar niets is minder waar. Ik was een van de eerste medewerkers van Parkeerbeheer. Het is waar dat deze dienst werd opgericht om het parkeerprobleem in Amsterdam aan te pakken. Dat is ook gelukt, maar wel met enige moeite. Later werden er andere werkzaamheden aan de dienst toegewezen en is de naam veranderd in Dienst Stadstoezicht, zodat er een breder beleid kon worden toegepast. Maar door de decentralisering van het parkeerbeleid is de handhaving naar de deelraden gegaan en deze bepalen zelf het parkeerbeleid. Alleen de plaats waar de weggesleepte voertuigen naartoe gaan valt nog onder de gemeente Amsterdam. Dus het is klinkklare onzin wat de heer Burggraaff in zijn column schrijft. Naar mijn mening zal de gemeente Weesp zelf haar parkeerbeleid kunnen bepalen. En trouwens: voor foutparkeren kies je in de meeste gevallen zelf. Meestal met de smoes: het is maar voor 5 minuutjes, ik ben zo weer weg. Misschien is er voor uitzonderingsgevallen, zoals dokter Burggraaff, wel de mogelijkheid om een ontheffing aan te vragen. Ik zeg dus bij voorbaat geen nee tegen Amsterdam, want volgens mij biedt Amsterdam meer voordelen dan Gooise Meren. Als voorzitter van het CDA had de heer Burggraaff zich beter moeten laten informeren over deze kwestie.
Herman Terweij

Bouwwoede Amsterdam

De Amsterdam katern van het NRC vermeldde afgelopen weekend dat ondanks grootschalig verzet van Bewonersplatform Zuidas, de Vereniging Vrienden van het Beatrixpark en vele andere organisaties uit de omgeving, een deel van het Beatrixpark (aangelegd in 1938 en deel uitmakend van de officiƫle groenstructuur van de stad) moet wijken voor grote flats. Bijna 1500 bomen zijn/worden gekapt, met een waarde van 2,6 miljoen euro waarvoor een compensatie wordt overwogen. De verantwoordelijk wethouder van Amsterdam Eric van de Burg (VVD), die in Weesp zo zijn best deed ons ervan te overtuigen dat Amsterdam voor ons de betere keuze is, zei te begrijpen dat bewoners protest aantekenen, maar dat er woningen nodig zijn. Zou het zo kunnen zijn dat wij mogen denken dat wij onze kleinschalige structuur behouden, maar dat de praktijk wezenlijk anders zal zijn als wij een klein, niet significant onderdeel gaan vormen van Amsterdam?
E. Konig

Waarom ik niet GroenLinks stem

Een aantal politieke partijen in Weesp denkt de wijsheid in pacht te hebben en voelt zich boven het volk verheven. 'Wij kennen alle ins en outs'. Vooruitstrevende en onafhankelijk denkende Weespers hebben hier moeite mee. Ik was lang lid van GroenLinks maar stem dit keer niet op die partij. Het verbaast mij dat partijen die zich 'progressief' en 'sociaal' noemen, kiezen voor een overname in plaats van een meer gelijkwaardige fusie met Gooise Meren. Maarten Miner, lijsttrekker, zegt dat er 'een verrekt grote meerderheid moet zijn' om GroenLinks te overtuigen van standpunt te veranderen. Dus gaat 21 maart mijn stem niet naar GroenLinks en andere ondemocratische partijen zoals WSP, PvdA en D66.
Dick Spel

'Ook ik ben met mijn paard onderuit gegaan op de Keverdijk'

Keverdijk

Ik las de ingezonden brief in het WeesperNieuws van 7 maart over de Keverdijk en het paard dat onverwachts was uitgegleden. Mij is een aantal jaar geleden hetzelfde overkomen op de Keverdijk. Ik reed op een Fries paard, maakte een klein drafje en voor ik het wist lagen we op de grond. Ik rolde de sloot in en mijn paard stond weer op en liep terug richting huis. Gelukkig waren er paarden in een wei en de oplettende eigenaar daarvan pakte mijn paard. Want we weten allemaal hoe hard er gereden wordt op de Keverdijk en wat er had kunnen gebeuren! Gelukkig hadden mijn paard en ik niks en zijn we met de schik vrijgekomen. We zijn in een rustige stap naar huis gegaan en ik ben nooit meer met een paard over de Keverdijk gegaan. Er komt een dag dat het anders afloopt.
Ramona Bouw

Parkeerboete

De foto met die vier auto's op de stoep heb ik zondag 11 maart om ongeveer 14.30 uur gemaakt. Ik moest denken aan het verhaal in het WeesperNieuws van 7 maart over die automobilist die een parkeerbon kreeg omdat zijn parkeerschijf bij het sluiten van de portieren per ongeluk van het dashboard was gevallen. Deze automobilist heeft tot en met de burgemeester aan toe geprobeerd om de boete ongedaan te maken. Deze eigenaren van de auto's op mijn foto hebben bewust op de stoep geparkeerd, maar hiervoor geen bekeuring gekregen. Met een betere handhaving zouden deze mensen waarschijnlijk wel een echte parkeerplaats zoeken en dat stukje extra lopen voor lief nemen.
J.W. de Jong