Het kampioensteam.
Het kampioensteam. Foto: Rob Wüst

Korfballers Argus zaalkampioen

WEESP De korfballers van Argus hebben het zaalkampioenschap op hun naam weten te zetten. De Weespers wonnen afgelopen weekend met 10-23 van TOP en dat was meer dan voldoende.

Het was vooral vooraf erg spannend voor de Weesper korfballers. Omdat concurrent SDO eerder op de dag had gewonnen, moest Argus hetzelfde doen. Alleen als Argus met meer dan drie doelpunten verschil zou winnen, werd het team kampioen. Dat was niet onmogelijk, maar TOP bleek een stugge tegenstander.

Na afloop feest: bloemen en een drankje voor de spelers

Vooral voor rust kende Argus genoeg problemen. Dat kwam vooral omdat de tegenstander zich niet snel gewonnen gaf. Na een groot deel van de eerste helft stond er slechts een schamele 2-2 op het scorebord. Voor rust gaf Argus wat meer gas en kon het weglopen naar een 3-9 voorsprong in de eerste helft. Na de rust kreeg het meegereisde publiek een leuke tweede helft voorgeschoteld. De Weespers konden meer vrijuit korfballen en het verzet van TOP bleek al snel gebroken. Met mooie doelpunten kon Argus met gemak uitlopen naar een comfortabele uitslag van 10-23 voor de Weespers. Met de ruime overwinning werd dus ook het langverwachte kampioenschap veiliggesteld. Na afloop van de wedstrijd barstte er een feestje los onder de spelersgroep. Voor de spelers van Argus waren er bossen bloemen en een overwinningsdrankje. Argus heeft een goed korfbaljaar achter de rug. Van de twaalf gespeelde duels werden er slechts twee verloren. Concurrent SDO presteerde net zo goed, maar behaalde een lager doelsaldo.