Weesp studeert op invoeren vrachtwagenverbod binnenstad

WEESP Het weren van vrachtauto's uit het oude centrum van Weesp. Het is een veelgehoorde wens en komt veel voor in de diverse verkiezingsprogramma's. Voordat er zo'n verbod komt, gaat het gemeentebestuur eerst verder onderzoek doen naar het draagvlak daarvoor en de gevolgen van zo'n verbod.

De gemeenteraad nam afgelopen november al een motie aan waarmee het gemeentebestuur werd opgedragen onderzoek te doen naar een verbod voor vrachtwagens in het centrum. Het gemeentebestuur laat nu aan de gemeenteraad weten dat met een verkeersbesluit beperkingen opgelegd kunnen worden aan het zware verkeer door het centrum. Maar omdat het vrachtverkeer van groot belang is voor de bevoorrading van bedrijven en winkels, wordt er niet zomaar op overgegaan. B en W willen eerst alle gevolgen goed in kaart brengen. Dus wordt er een enquĂȘte gehouden onder ondernemers en winkeliers van het centrum en met deze zelfde groep zullen gesprekken worden gevoerd. Daarnaast volgt er overleg met de vervoerssector en de verkeersadviseur van de politie. Pas daarna wordt er gekeken wat er verder gedaan kan worden.

Sterk reduceren

"Het uiteindelijke resultaat moet leiden tot maatregelen die zowel de overlast als de schade aan de wegen en monumenten door vrachtverkeer in de binnenstad sterk reduceren, zonder de bevoorrading in de binnenstad te bemoeilijken", zo schrijft het college aan de raad.