Burgemeester informateur in Flevoland

WEESP Burgemeester Bas Jan van Bochove van Weesp gaat de provincie Flevoland helpen om uit de daar ontstane bestuurscrisis te komen. Van Bochove, die zelf in Lelystad woont en er wethouder was, is door Provinciale Staten van Flevoland aangesteld om als informateur de mogelijkheden voor een nieuw college van Gedeputeerde Staten te onderzoeken.

Flevoland verkeert in een politieke crisis nadat onlangs drie van de vier gedeputeerden hun ontslag indienden na een tumultueus verlopen vergadering van Provinciale Staten. Van Bochove verwacht dat het werk als informateur goed te combineren is met zijn werk als waarnemend burgemeester van Weesp. De gesprekken met de Flevolandse partijen zullen vooral in het weekend plaatsvinden. Daarnaast is het vanwege de gemeenteraadsverkiezingen in Weesp nu toch even een luwe periode, aldus Van Bochove.


Meer geld voor scholen

WEESP Ook Weesper basisscholen kunnen komend schooljaar rekenen op een extra geldbedrag om de hoge werkdruk aan te pakken. In totaal gaat het in Weesp om meer dan twee ton. De scholen kunnen daarmee extra personeel aannemen.

Het is het gevolg van het 'werkdrukakkoord'. De hoogte van de extra bijdrage hangt onder meer samen met het aantal leerlingen. Voor Weesp gaat het om de volgende bedragen

De Terp (188 leerlingen)
€ 29.243
De Triangel (226 leerlingen)
€ 35.154
Van der Muelen-Vastwijkschool (434 leerlingen) € 67.509
De Hobbedob (136 leerlingen)
€ 21.155
Kors Breijer (349 leerlingen)
€ 54.287
(Bron: RTL Nieuws)


Café Vechtzicht

WEESP De eigenaar van het leegstaande café op de hoek van de Hoogstraat en de Slijkstraat hoopt de deuren weer te openen.

Nieuwe naam: Café Vechtzicht. Er is een vergunning aangevraagd. Het café staat sinds oktober leeg na het faillissement van 't Wapen van Weesp.