'Je rent letterlijk de drukte over en huppelt daarna weer de natuur in!'
'Je rent letterlijk de drukte over en huppelt daarna weer de natuur in!'

De mooiste hardloopplekjes

WEESP De omgeving van Weesp is uitermate geschikt om een mooi rondje hard te lopen. In aanloop naar de Vechtloop op 24 juni laat de organisatie ambassadeurs van mooie hardloopplekjes aan het woord.

Wie?

De geboren en getogen Weesper Nancy Brouwer (46) werkt als ziekenverzorgende en zorgbemiddelaar. Als je in de zorg werkt moet je waarschijnlijk al genoeg rennen, maar toch doet Nancy dit ook een paar keer per week voor haar plezier, want hardlopen vindt ze een fijne ontspanning en een mooie manier om te genieten van de omgeving van Weesp. Nancy deelde een foto van haar mooiste hardloopplekje in Weesp op de Facebookpagina van de Vechtloop. En wij vonden die foto zo mooi dat we hier wel wat meer over wilden weten!

Nancy's mooiste hardloopplekje?

De auto- en fietsbrug over de A1, tussen Weesp en Muiderberg. Bijna elk weekend rent Nancy met Annemarieke Dalmulder, Frank Kelder en Chris van Voorthuizen. Ze noemen zichzelf 'Weesper Fit', een verbastering van de hardloopgroep 'Driemond Fit', waar ze alle vier lid van zijn. Elk hardlooprondje probeert het viertal nieuwe plekken te ontdekken en hun horizon te verbreden. Nancy: "De auto- en fietsbrug over de A1 vind ik echt een bijzonder punt omdat het een koppeling is tussen drukte en rust. Vlak voordat je vanuit Weesp de brug nadert, ren je nog in de natuur. Als je dan over de brug loopt sta je ineens boven een drukke snelweg, maar daarna is er meteen weer een mooi landschap. Je rent dus letterlijk de drukte over en vervolgens huppel je weer de natuur in!"

Fotowedstrijd

Heb jij een favoriete hardloopplek in of rond Weesp? Laat het ons weten via www.vechtloop.nl/foto.