Fietsen aan de kant, meer ruimte bij Albert Heijn

WEESP De gemeente richt deze week naast de Albert Heijn aan de Achtergracht een plek in waar fietsen kunnen worden geparkeerd. Het moet de doorstroming op de stoep van de supermarkt aanzienlijk verbeteren.

De fietsparkeerplek komt (zolang het duurt) op het braakliggende terrein naast de supermarkt. De gemeente heeft daarover overeenstemming bereikt met de eigenaar van het stuk grond, zo meldde wethouder Heijstee (WSP) vorige week aan de commissie. Het plaatsen van de fietsenrekken kost 10.000 euro. Nu is het een rommeltje voor de entree van de drukke Albert Heijn: voetgangers moet zich langs de geparkeerde fietsen wurmen. Net als de AH-klanten met hun volle boodschappentassen. Op initiatief van het CDA drong de gemeenteraad erop aan daar iets aan te doen. Het oorspronkelijke idee was om meer ruimte te maken door twee parkeerplaatsen op te offeren. Door de deal met de grondeigenaar is dat niet nodig. Mocht de eigenaar een partij vinden die op het braakliggende terrein een winkel wil betrekken, dan verdwijnt de fietsenstalling.


Eriks ode aan Weesp gaat lokaal viraal

WEESP Een herkenbare tekst en een catchy melodie: cabaretier Erik Jobben heeft een ode aan Weesp gemaakt. De Weesper speelde het liedje zaterdag tijdens het verkiezingsdebat in de bibliotheek.

Jobben postte zijn lied afgelopen weekend op Facebook. Het filmpje is ondertussen al bijna 10.000 keer bekeken. Het idee ontstond afgelopen week toen Jobben in de auto onderweg naar huis was. "Ik zat in de auto, dacht aan een liedje en bedacht welke plaatsnaam er maar één lettergreep had. En toen dacht ik: goh, dat is Weesp. Toen bedacht ik of ik Weesp in een bestaand liedje zou kunnen voegen, maar ik vond dat Weesp een eigen liedje verdiende. Toen ben ik thuis verder gaan schijven en dit is het resultaat", vertelt Jobben. Het laatste nieuws: beiaardier Bauke Reitsma speelde het dinsdag tijdens de markt op het carillon. En Erik duikt binnenkort de studio in om het lied professioneel op te nemen.

WeesperNieuws.nl