Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Vriend Jan is saxofonist Jan Kooper. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster Stephanie Prinssen.
Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Vriend Jan is saxofonist Jan Kooper. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster Stephanie Prinssen.

Verkiezingskatertje

(Dinsdagmiddag, half twee)
Jan: "Met Jan Kooper."
Stefan: "Jan Kooper met Stefan Stasse, je vriend."
Jan: " …Ah, jij bent het, ik herkende je stem niet."
Stefan: "Ja, ik zit al een paar dagen te veel in mijn laag."
Jan: "En heb je die goddelijke stem al gegeven? Ik vind het steeds lastiger worden om te stemmen. Ik las net over het nieuwe Weesper bier. De hoparoma's van dat nieuwe bier doen denken aan tropisch fruit. Ik heb het nog niet geproefd, ben er nog niet dronken van geworden, maar het klinkt zo lekker! Maar dan gaat het over bier. Mijn stem geven aan een groep mensen of één persoon of een beweging… ik vind het lastig. Je kunt niet voorproeven dus moet je je stem geven in vertrouwen dat…"
Stefan: "Dat het lekker zal zijn en dat het lekker blijft!"
Jan: "Ja precies, houdbaarheidsdatum is ook zeer belangrijk."
Stefan: "Dank je Jan voor dit onbedoelde stemadvies. Ik stem in ieder geval tegen de sleepwet."
Jan: "En Gooise Meren of Amsterdam?"
Stefan: "Durf ik aan, Amsterdam is familie en ik stem op mijn vriend. Ligt iets gevoeliger, maar ik ken zijn smaak en die is meestal ook de mijne, dus…"
Jan: "Meestal… hmm. Maar ook opvattingen hebben een houdbaarheidsdatum en een mens kan en mag van gedachten veranderen. Daarom vind ik het steeds lastiger mijn stem te geven, want politici zijn over het algemeen een soort altruïstische narcisten. Ze zijn er voor mij, voor ons, maar ook voor zichzelf en dat is eigenlijk onmogelijk."
Stefan: "Wat ga je dan doen in dat stemhok?"
Jan: "Ik stem nog één keer en richt vanaf 21 maart een eigen partij op, kan ik over vier jaar op mezelf stemmen."
Stefan: "Als ik dan niet op je stem, even goede vrienden?"
Jan: "Even goede vrienden. Zullen we ons hoppahopgehalte opschroeven en vanavond naar het nu al legendarische concert van Kai von Rosenberg gaan in het WSP-café-restaurant de Walrus?"
Stefan: "Ja, en morgen een klein verkiezingskatertje op de koop toe… Ik denk trouwens dat mijn vriend er ook is."
Jan: "Hou vol Stef."
Stefan: "Hou vol eenmansmens."