FC Weesp weet de wedstrijd naar zich toe te trekken.

FC Weesp stapje dichter bij klassenbehoud

WEESP Er is nog een lange weg te gaan, maar het eerste elftal van FC Weesp heeft afgelopen weekend wederom een goede stap gezet naar klassenbehoud. De Weespers wonnen van naaste concurrent PVC: 3-2. Een week eerder werd PVCV, de andere grote concurrent, ook al verslagen.

FC Weesp kwam goed uit de startblokken en had in de eerste tien minuten een aantal goede kansen, maar wist die niet te verzilveren. Hoewel FC Weesp meer balbezit bleef houden, kwam PVC later in de eerste helft wel beter in de wedstrijd. Dat leidde tot een redelijk gelijkmatige eerste helft met een ruststand van 0-0.

Even van slag

In de tweede helft was er meer spektakel. In de 46ste minuut schoot Weesp op de lat. Twee minuten later maakte PVC het eerste doelpunt. De Weespers waren even van slag, maar gingen al snel weer volop aan de bak. Een kwartier voor tijd kantelde de wedstrijd. Door treffers van Rogier van de Nes en Marcin Kmiecik kwam FC Weesp op voorsprong te staan. Het bleef echter spannend. Vlak voor de slotfase kwam PVC door de 2-2 weer naast FC Weesp. Marcin Kmiecik bleek echter goud waard voor de Weespers: vlak voor het laatste fluitsignaal scoorde de Weesper de 3-2 en zo sleepte Weesp belangrijke punten in de wacht.

FC Weesp moet nog wel volhouden de komende weken. De ploegen onder aan het klassement ontlopen elkaar amper. Volgende week speelt FC Weesp uit tegen SCH'44.

Ook winst voor Zaterdag 1

Belangrijke punten dankzij slotgoal van Marcin Kmiecik

Zonder problemen heeft het zaterdagelftal van FC Weesp afgelopen weekend gewonnen van Geuzen/Middenmeer. De Weespers waren zaterdag met 2-4 te sterk voor de Amsterdammers. FC Weesp speelde met een gehavende ploeg, maar dat was eigenlijk niet te merken. Al voor de rust stond het 0-3 door doelpunten van Rick van der Burg (2x) en Sukru Sokmen. Vlak na rust werd het nog eens 0-4 door een treffer van Sasja Fransen. De Amsterdammers konden nog wel twee tegendoelpunten maken, maar de winst ging naar Weesp.